24.3 C
Koprivnica
Nedjelja, 14. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Špancirfest 2015 // Koncertni program na Trgu Miljenka Stančića
Š

Ne propustite

Na kultnoj pozornici Špancirfesta smještenoj na Trgu Miljenka Stančića s pogledom na Stari grad, u deset dana Špancirfesta će svirati isto toliko raznolikih i zanimljivih glazbenih atrakcija. Svi koncerti na Stančiću su potpuno besplatni.

Jedno od obilježja koje Špancirfest čini jedinstvenim i posebnim je njegov izuzetno raznolik koncertni program raspoređen na tri stilski i koncepcijski različito profilirane glazbene pozornice. Mnogima je najvažniji i najzanimljiviji program pozornice na Trgu Miljenka Stančića u središtu povijesne gradske jezgre Varaždina, kojega sada i službeno objavljujemo.

Važno je napomenuti da su svi koncerti na popularnom Stančiću potpuno besplatni te da će se koncertni program na toj kultnoj lokaciji Špancirfesta, održavati svih deset dana trajanja festivala. Ovogodišnji koncertni program na popularnom Stančiću ponovno će ljubiteljima glazbe ponuditi široku lepezu stilova, izričaja, energije i ugođaja.

Program će u petak 21. kolovoza, otvoriti Nouvelle Vague, izvrstan bend koji na tipično francuski artsy način uz bogati utjecaj bossa nove obrađuje opća mjesta panka, novog vala i ostalih stilova 70-tih i 80-tih godina 20. stoljeća.

U subotu, 22. kolovoza, u Varaždin, nakon cijele vječnosti stižu kultni Ljubljanski Pankrti, začetnici punk pokreta u Jugoslaviji i jedan od najvažnijih aktera popularne kulture na našim prostorima. Dan kasnije, u nedjelju 23. kolovoza, najljepši varaždinski trg raspametit će Džambo Aguševi Orchestra, nazvan prema svojem osnivaču, legendardnom trubaču Koci Aguševu, a koji će na Špancirfest donijeti strastvene zvukove balkanske, romske i turske glazbe s primjesama jazza i swinga.

Nakon tradicionalnih balkanskih zvukova, uponedjeljak 24. kolovoza, stiže ultra-moderna slovenska atrakcija The Stroj. Sami sebe nazivaju urbanim plemenom, kao instrumente koriste razne odbačene bačve, alate i dijelove strojeva, a svoje ritmične rituale uz pratnju pirotehnike izvode na najluđim mogućim mjestima poput napuštenih rudnika, kamenoloma, praznih tvorničkih hala ili prerađenih autobusa. Post-industrijske zvukove i ritmove će u utorak, 25. kolovoza ublažiti Miroslav Evačić i Čardaš Blues Band, autentični podravski blues kao jeka zvuka delte Mississipija. Još jedan europski eho američke glazbe ponudit će švedski Movits!, koji će u srijedu, 26. kolovoza na Stančiću predstaviti svoj swing-hop-hop zvuk.

U četvrtak, 27. kolovoza će se u Varaždin vratiti francuska atrakcija La Fanfare en Petard, kojih se varaždinski ljubitelji glazbe sjećaju po izvrsnom nastupu od prije nekoliko godina. U međuvremenu su ovi momci koji miješaju sve što je moderno, uz čvrsti ritam, cool vokal i minimalističke brass dionice postali još bolji što obećava izvrstan provod.

Drugi vikend Špancirfesta otvorit će u petak 28. kolovoza francuski Alžirac Rachid Taha, proslavljen po miješanju rocka, popa i autentičnog alžirskog “Raï” zvuka, a dvije finalne večeri rezervirane su za dvije velike zvijezde. Najprije će u subotu, 29. kolovoza Stančić rasturiti Rambo Amadeus s Two Winnetous and one more, a u nedjelju, 30. kolovoza će festivalski program zatvoriti izvrsni zagrebački Detour, jedan od trenutačno najboljih hrvatskih pop bendova.

Stari grad trenutno stoje 199 kuna, a nakon 30. lipnja za njih će trebati izdvojiti 239 kn. Vikend ulaznica (petak 28. – nedjelja 30. kolovoz) za drugi festivalski vikend je 129 kn, a cijene dnevnih ulaznica su: subota, 22. kolovoza – 69 kn (Bajaga i Instruktori) nedjelja, 23. kolovoza – 129 kn (Parov Stelar Band, Jonathan) petak 28. kolovoza – 59 kn (S.A.R.S. i Bad Copy) subota 29. kolovoza – 49 kn (Edo Maajka, Dječaci i High5) nedjelja 30. kolovoza – 99 kn (Dubioza kolektiv i Gogol Bordello.) Ulaznice se mogu kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima, u web shopu www.eventim.hr i ovdje.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

OŠ Molve

FOTO Učenici iz Molvi prisustvovali na okruglom stolu “Gen Z Akademija”, nakon toga uslijedilo je fotografiranje s influenserima

U utorak, učenici 7. i 8. razreda Osnovne škole Molve prisustvovali su okruglom stolu pod nazivom "Gen Z Akademija"...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×