Obljetnica poslovanja

Spider grupa iz Pitomače u 20 godina postala jaki faktor na svjetskom tržištu čajeva, ljekovitog i aromatičnog bilja

16:00h
0
Denis Nemčević // Foto: pitomaca.hr

Riječ je o domaćoj obiteljskoj tvrtki u vlasništvu obitelji Nemčević, što daje dodatnu vrijednost njihovom uspjehu.

Spider grupa Pitomača koju čine povezana društva, Spider grupa d.o.o., Biofarma d.o.o., Đolta d.o.o., Jan-spider d.o.o., Herbarium d.o.o., svečano je u Restoranu Zlatni klas u Otrovancu obilježila 20 godina poslovanja s ljekovitim i aromatičnim biljem i proizvodnjom čajeva.

Na svečanosti u Zlatnom klasu, uz obitelj Nemčević te predsjednika Uprave Spider grupe Denisa Nemčevića, nazočili su i saborski zastupnici Josip Đakić i Vesna Bedeković, obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak, zamjenik župana Zdravko Dijaković, načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić i njegov zamjenik Ivan Erhatić, ravnateljica VIDRA-e Emina Kovač, direktor HGK ŽK Virovitica Milan Vanđura i mnogobrojni poslovni partneri.

Spider grupa Pitomača je ovom prigodom obilježila dovršetak velikog investicijskog ciklusa od gotovo 15 milijuna kuna. Te investicije iznimno su značajne i osigurale su rast poslovanja, posebno u izvozu te značajno ojačale konkurentnost na svjetskom tržištu.

Foto: pitomaca.hr

Riječ je o domaćoj obiteljskoj tvrtki u vlasništvu obitelji Nemčević, što daje dodatnu vrijednost njihovom uspjehu.

Predsjednik Uprave Spider grupe iz Pitomače Denis Nemčević na proslavi je istaknuo neke od poslovnih rezultata i daljnjih planova tvrtke.

– Unazad tri godine kada je napravljena tranzicija vođenja tvrtke na drugu generaciju, bilježimo značajan rast svih segmenata. Danas se Spider grupa sastoji tvrtki koje konstantno bilježe rast. Tu je Biofarma gdje imamo vlastitu organsku proizvodnju na 200 hektara. Zatim, Đolta, koja se bavi uzgojem i otkupom ljekovitog i aromatičnog bilja te uzgojem i otkupom uljarica. Potom, matična tvrtka Jan Spider od koje je sve nastalo. Ove godine proizveli smo rekordnih 1500 tona i bilježimo povećanje proizvodnje od čak 50 posto u odnosu na godinu prije. Polovicu od navedenog plasiramo na svjetsko, a polovicu na naše tržište – rekao je Nemčević.

– Od ove godine pakiramo čajeve za francuski Aldi, potom za Hofer u Austriji i Sloveniji, Coop u Italiji. Upravo smo u fazi dogovora s novim trgovačkim lancima, a sve to će donesti novi rast u predstojećem razdoblju. Spider grupa danas ima 150 zaposlenih, no prema trenutnim pokazateljima, slijede nam nova zapošljavanja, nove investicije i novi rast – najavio je Denis Nemčević

čitam...