Sportski tereni na Cerinama ipak upitni?

14:56h
0
Sportski tereni na Cerinama ipak upitni?

Iako su odgovorni projekt sportskih terena na Cerinama, 300 tisuća eura vrijednu investiciju Miroslava Vitkovića i Krunoslava Vitelja najavljivali kao sigurnu, izgleda da je sve još uvijek pod velikim upitnikom.

Pregovori su, kako doznajemo, zapeli na cijeni koncesije zemljišta. Naime, Grad za pravo građenja i 20 godina korištenja gradskog zemljišta traži naknadu oko 2,5 milijuna kuna, dok investitori taj trošak nisu ukalkulirali u svoju studiju isplativosti.  Direktorica gradske tvrtke Trg, koja upravlja tim terenima, Martina Golčić nam je o trenutnom statusu projekta rekla.

– Pregovori jesu u tijeku. Ono što ja ovog trena imam za informaciju je da je još uvijek otvoren taj pregovarački postupak, da se krajnji ishod ovog trenutka još službeno nema. Prema tome,  niti bih ja mogla konstatirati da je projekt propao, niti bih mogla konstatirati da je projekt uspješno proveden.

Jedan od potencijalnih investitora, Krunoslav Vitelj, rekao nam je da su gradski odgovor na svoju ponudu očekivali do petka, no on nije došao. O budućnosti projekta, rekao je, javnost će izvijestiti na pressici koju će uskoro sazvati.

Izvor: Radio Drava