11.2 C
Koprivnica
Subota, 18. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Odluka Gradskog vijeća

Športsko-rekreacijski centar u Đurđevcu nosit će ime svestranog sportaša i političara Vlade Leščana
Š

Leščan je bio vrlo aktivan sportaš, nastupao je za Košarkaški klub Mladost i bio njegov kapetan, a bavio se i nogometom, streljaštvom i tenisom u đurđevačkim klubovima.

Ne propustite

Novi Športsko-rekreacijski centar u Đurđevcu koji se počeo graditi nosit će ime Vlade Leščana, nedavno preminulog potpredsjednika Gradskog vijeća i svestranog sportaša.

Tako je jednoglasno odlučeno na 25. sjednici Gradskog vijeća Grada Đurđevca, na prijedlog gradonačelnika Željka Lackovića. Leščan je bio vrlo aktivan sportaš, nastupao je za Košarkaški klub Mladost i bio njegov kapetan, a bavio se i nogometom, streljaštvom i tenisom u đurđevačkim klubovima. Bio je aktivan i u političkom životu grada, od 1993. do 1997 bio je predsjednik Gradskog vijeća. Iznenada je preminuo 30. prosinca 2016. godine.

Osim odluke o nazivu ŠRC-a, Gradsko vijeće donijelo je još nekoliko jednoglasnih odluka. Tako je odlučeno da će se sanjkalište Sveta Ana prijaviti na natječaj Programa ruralnog razvoja kako bi se dodatno opremilo i unaprijedilo.

Vlado Leščan // Foto: djurdjevac.hr

– Svetu Anu prošle je godine posjetilo 5000 ljudi. Vrijednost joj nije samo materijalna, vrijednost je i u brojnim priredbama koje se tamo odvijaju – istaknuo je predsjednik Gradskog vijeća Marijan Ružman. Odluka je jednoglasno prihvaćena, iako je vijećnik Damir Lacković izrazio sumnju u tako veliki broj posjetitelja i metode kojima se oni broje.

U Sirovoj Kataleni kraj Đurđevca obnovit će se društveni dom u projektu vrijednosti nešto više od 4,2 milijuna kuna. Vijećnik Damir Prilika, koji je i sam iz tog mjesta, pohvalio je inicijativu ulaganja, no izrazio sumnju u opravdanost investicije.

– Investicija je za pohvalu i dosta je velika. Zanima me je li to isplativo, hoće li takav objekt pridonijeti boljitku tog kraja? Ima li potrebe ulagati u njega, a ostala infrastruktura kao ceste i komunalije je nedorađena? Je li to opravdano? Hoće li se to manifestirati i na ostalu infrastrukturu? – zanimalo je Priliku, na što ga je Ružman uvjerio da je ulaganje u društveni dom samo početak investicija u taj kraj.

Marijan Rožman // Foto: Sanjin Bojić

Ostale točke dnevnog reda prihvaćene su bez rasprave i jednoglasno, među kojima su i one o davanju suglasnosti Školskom odboru OŠ Grgura Karlovčana za darovanje nekretnina Sirovoj Kataleni, odluka o raspisivanju izbora za članove vijeća mjesnih odbora na području Grada Đurđevca, odluka o realiziranju investicije reciklažnog dvorišta te odluka o programu potpora poljoprivredi.

Na sjednici se razmatralo stanje u trgovačkom društvu Natura Milk Đurđevac i poteškoćama u poslovanju vezano za trgovačko društvo Komunalije i Komunalije-Plin, no ta je točka dnevnog reda bila zatvorena za javnost zbog, kako je predsjednik Gradskog vijeća obrazložio, poslovne tajne.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Digitalno doba

FOTO/VIDEO Najbolje fotografije Ivana Brkića kroz 20 godina karijere privukle brojne znatiželjnike u Galeriju

Izložba fotografija Ivana Brkića, poznatog koprivničkog fotografa, otvorena je u Galeriji Koprivnica. Djelić njegova opusa, koji broji više od 700...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×