7.1 C
Koprivnica
Subota, 20. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
UZ POŠTIVANJE MJERA

Stigle su nove mjere za vrtiće i škole od 1. do 4. razreda, sva djeca mogu krenuti: Za djelatnike i djecu je sigurno kao i rad od kuće
S

Rad u predškolskim ustanovama i školama u sadašnjim epidemiološkim uvjetima uz poštovanje ovih uputa, smatra se jednako sigurnim za djecu i zaposlenike kao i rad od kuće, odnosno ostanak kod kuće, te se omogućuje uključivanje sve djece u vrtiće i škole.

Ne propustite

Hrvatski zavod za javno zdravstvo, upravo je objavio nove upute za rad škola za učenike od 1. do 4. razreda te za vrtiće, od ponedjeljka, 25. svibnja. Nakon isteka prva dva tjedna strožih mjera, one su sada znatno ublažene te je rad ustanova vraćen gotovo u normalu.

Također, upute su namijenjene za posebne razredne odjele i rad s djecom s teškoćama koja imaju pomoćnika u nastavi.

Kako kažu, rad u predškolskim ustanovama i školama u sadašnjim epidemiološkim uvjetima uz poštovanje ovih uputa, smatra se jednako sigurnim za djecu i zaposlenike kao i rad od kuće, odnosno ostanak kod kuće, te se omogućuje uključivanje sve djece u vrtiće i škole.

Umjesto dosadašnjih devet, sada može biti između 15 i 20 djece po odgojno-obrazovnoj skupini, što ne znači da je 20 djece maksimalan broj po skupini, već kod većih skupina djece treba razmotriti mogućnost organiziranja rada u odgovarajućoj prostoriji veće površine.

Preporuča se smanjiti fizički kontakt (bliski kontakt) djece iz jedne odgojno-obrazovne skupine s drugom djecom, roditeljima/starateljima druge djece i drugim djelatnicima ustanove, svaka skupina boravi u jednoj prostoriji,  odgajatelj/nastavnik s djecom provodi što je više moguće vremena na otvorenom, krevetići za dnevni odmor djece, stolovi za jelo i školske klupe razmiču se tako da djeca leže, odnosno sjede na što većoj udaljenosti u prostoriji (po mogućnosti razmak od približno 1,5 m) ali opet tako da sva djeca budu uključena u ustanovu.

I dalje se mjeri temperatura, peru ruke, maske nisu obavezne za djelatnike, a rukavice nije preporučeno nositi.

Sve preporuke pročitajte OVDJE

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nakon očevida

FOTO/VIDEO Trostruki sudar u Čakovečkoj izazvao “zeleni” vozač (18), oduzeo prednost i napravio krš i lom

Poznate su okolnosti prometne nesreće koja se dogodila jučer u Čakovečkoj ulici, a trostruki sudar skrivio je 18-godišnjak. Kako navode...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×