prva hnl

Stipić uoči Gorice: Mi se borimo za opstanak, oni za Europu, to će se vidjeti i na terenu

Slaven čeka teška utakmica protiv momčadi s kojom ove sezone imaju skor 1:1.

18:00h
0
IMG
Tomislav Stipić // Foto: NK Slaven Belupo

Nogometaši Slaven Belupa sutra će od 18 sati na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek – Apaš ugostiti Goricu. Utakmica s trenutno trećeplasiranom momčadi prvenstva igrat će se u sklopu 20. kola Hrvatski Telekom Prve lige, a na klupskim stranicama najavio ju je trener koprivničke momčadi Tomislav Stipić.

– Nogometni klub Gorica danas je moderna i inovativna organizacija. Shvatili su da biti ‘cool’ znači biti uspješan, da se u nogometu ne živi od tradicije. Uklonili su sve konzervativne prepreke i predrasude, dali dom različitim kulturama i nacijama i tako si stvorili zavidan identitet u vrhu hrvatskog nogometa. Promijenili su trenera, jer smo svi mi prolazni putnici, ali su zadržali strukturu na i izvan terena. Čestitam im na do sada ostvarenom uspjehu – kazao je.

Slaven čeka teška utakmica protiv momčadi s kojom ove sezone imaju skor 1:1.

– Mi se borimo za ostanak, a Gorica za Europu i to će se vidjeti na terenu jer je nogomet pravedan. Svi smo vidjeli u Osijeku da smo po igri bili tako blizu, a po rezultatu tako daleko. Biti simpatičan u nogometu znači biti neuspješan. To je timski sport i mi smo jaki koliko nam je jaka najslabija karika u momčadi. Moramo biti otporniji na pritisak kada se utakmica lomi te energijom i stavom moramo živjeti za pobjedu. Naše misli idu u tom smjeru, to su karakteristike i vrline koje nam mogu pomoći da dođemo do našeg cilja protiv Gorice – poručio je Stipić.