15.1 C
Koprivnica
Srijeda, 29. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
RAZVOJ KONTINENTALNOG TURIZMA

Stiže lova! HTZ manifestacijama dodijelio milijun kuna, Picokijadi i Renesansnom dali jednako, najviše dobio projekt koji je u razvoju
S

Riječ je o bespovratnim sredstvima koja se isplaćuju na žiro račun regionalnih turističkih zajednica, u ovom slučaju TZ Koprivničko-križevačke županije tako da se 70 posto iznosa dobije po potpisivanju ugovora s korisnikom, a ostatak HTZ isplaćuje do kraja tekuće godine

Ne propustite

Financiranje turističkih manifestacija, posebice đurđevačke Picokijade, od jučer je u žiži podravske javnosti. Podsjetimo, župan Darko Koren revoltiran zbog ne pozivanja na spomenutu manifestaciju od strane gradonačelnika Đurđevca, odlučio im je uskratiti županijsku donaciju u iznosu 30 tisuća kuna. No, osim toga, Koren je dao nagovijestiti kako Picoki neće samo tako dobiti sredstva Hrvatske turističke zajednice na čiji natječaj su se prijavili preko Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije.

Što će se dalje događati svakako će biti zanimljivo pratiti, jer je upravo jučer HTZ odlučio za projekte regionalnih turističkih zajednica na turistički nedovoljno razvijenom području i kontinentu rasporediti sredstva. Među sretnim dobitnicima je i naša županijska TZ, koja je na natječaj HTZ-a kandidirala pet projekata i na račun toga dobila nešto više od milijun kuna.

Peteročlano povjerenstvo HTZ-a odlučilo je Picokijadu i Renesansni festival pomoći s 240 tisuća kuna, drugu fazu razvoja gravel cikloturističke destinacije po našoj županiji s 285 tisuća, za nastavak razvoja konjičkih turističkih staza odobreno je 200 tisuća kuna, dok je 80 tisuća predviđeno za razvoj promotivnih materijala.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Riječ je o bespovratnim sredstvima koja se isplaćuju na žiro račun regionalnih turističkih zajednica, u ovom slučaju TZ Koprivničko-križevačke županije, tako da se 70 posto iznosa dobije po potpisivanju ugovora s korisnikom, a ostatak HTZ isplaćuje do kraja tekuće godine.

Ove godine HTZ je izmijenio pravila pa se na natječaj nisu mogli prijavljivati organizatori sami, već ih je mogla kandidirati regionalna turistička zajednica, kojima je dana mogućnost da prijave pet projekata minimalne vrijednosti 200 tisuća kuna.

Na projekte je otišlo ukupno 14,7 milijuna kuna za projekte regionalnih turističkih zajednica s malim indeksom razvijenosti.

Susjedi iz Bjelovarsko-bilogorske županije ukupno su povukli 814.000 kuna, a najviše za projekt podizanja kvalitete pružatelja usluga smještaja sa područja Bjelovarsko-bilogorske županije, za što su dobili 350 tisuća kuna. Međimurci su dobili 1,2 milijuna, prijavili su tri projekta i za Ekomuzej Međimurje malo (EMM) dobili najviše, točno 780 tisuća kuna, dok su Varaždinci prijavili maksimalni iznos projekata, dobili milijun kuna, a najviše novaca, odnosno 350 tisuća kuna odobreno im je za suorganizaciju TOP događanja Varaždinske županije. Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije za svoja tri projekta dobila je 656 tisuća kuna od čega 355 tisuća otpada na ciklus promotivnih i PR aktivnosti za destinaciju Slavonija i Podravina.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

MLADI & USPJEŠNI

[VIDEO] BRAVO! Troje mladih i talentiranih glazbenika iz naše županije na popisu najboljih ispod 30 godina

Hrvatsko društvo skladatelja (HDS Zamp) objavilo je zanimljiv popis na kojem se našlo 30 uspješnih hrvatskih autora, mlađih od...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×