11.7 C
Koprivnica
Subota, 20. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
RASPUŠTANJE SABORA

Stižu novi izbori za sabor, no što su radili naša četiri zastupnika? Evo tko je bio najpričljiviji, tko je najviše raspravljao, a tko ‘grijao klupu’
S

Rubrike Obrazloženje predlagatelja i Izvjestitelj odbora ostale su na nuli kod svakog koprivničko-križevačkog političara.

Ne propustite

Čak 18 puta domaća javnost pratila je iznošenje Ivana Pernara iz sabornice. S obzirom na to da je Hrvatski sabor u ponedjeljak raspušten te nas očekuju parlamentarni izbori, idealan je trenutak za rezimiranje aktivnosti saborskih zastupnika. Tijekom 42 dana zasjedanja, odnosno 2938 sati, podravsko-prigorski političari, koji su također pronašli svoja mjesta u klupama, naravno nisu bili “zanimljivi” poput kolege Pernara. Ipak, valja pogledati i njihove brojke.

Branko Hrg, zastupnik Hrvatske demokršćanske stranke (HDS) do posljednjeg saziva 12. svibnja, imao je 407 aktivnosti, četiri puta više od stranačkog kolege Gorana Dodiga. Od toga je 155 puta govorio u ime kluba zastupnika, 86 puta iskoristio je mogućnost replike, 156 puta odgovarao na repliku, pet puta obrazlagao amandman, u četiri se navrata dotaknuo povrede poslovnika te jednom u pojedinačnoj raspravi.

U vladajućoj, Hrvatskoj demokratskoj zajednici (HDZ) naša županija ima jednoga predstavnika. Damir Felak 25 puta oglasio se kao predstavnik kluba zastupnika, 12 puta govorio je tijekom pojedinačne rasprave, 80 puta u kontekstu replika te je 54 puta odgovarao na repliku. Dodajmo i šest aktivnosti glede povrede poslovnika. Zbroj Felakove aktivnosti jest 177, čime se nalazi na 21. mjestu od 55 zastupnika HDZ-a.

Branko Hrg // Foto: Screenshot

Sljedeći zastupnik, koji dolazi iz Koprivničko-križevačke županije, jest Mladen Mađer iz Stranke rada i solidarnosti. Njegov ukupni konto aktivnosti došao je do brojke od 126. Dvije situacije odnose se na obrazloženje predlagatelja, 37 puta uzeo je riječ kao predstavnik kluba zastupnika, jednom u pojedinačnoj raspravi, 75 puta replicirao, deset puta odgovarao na repliku te jednom obrazlagao amandman. Od pet zastupnika njegove stranke, nalazi se u sredini, na trećem mjestu.

Željko Lacković // Foto: Sanjin Bojić

Na listi 14 Nezavisnih Željko Lacković zauzima peto mjesto. Uz ime predsjednika Gradskog vijeća Đurđevac nalazi se brojka od 120, a označava ukupnu aktivnost. Kao predstavnik kluba zastupnika ustao je i govorio 14 puta, 19 se puta javio za vrijeme trajanja pojedinačne rasprave, 43 puta replicirao, a 37 puta odgovarao na repliku. Triput je obrazlagao amandmane, a četiri je puta u sabornici pričao kada je na rasporedu bila povreda poslovnika.

Pogledamo li ukupni poredak koprivničko-križevačkih političara, najaktivniji bio je Branko Hrg. Iza njega, redom, nalaze se Damir Felak, Mladen Mađer i Željko Lacković.

Mladen Mađer // Foto: Matija Gudlin
Damir Felak // Foto: Matija Gudlin
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

KOLUMNA

Postizborna matematika i što ćemo od svega toga mi zapravo imati

Živ, živ, živ, nitko nije kriv. A svi su pobjednici. U kratkim bi se crtama upravo tako mogla opjevati još...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×