ŠTO NUDI KNJIŽNICA? // Debata o ‘narodnjacima’, Galovićeva jesen…

12:19h
0
Koprivnička Knjižnica // foto: arhiva

Tjedan od 19. do 23. listopada 2015. u koprivničkoj Knjižnici bit će u znaku Mjeseca hrvatske knjige i Galovićeve jeseni.

Tjedan počinje Pričaonicom djecu predškolske dobi od 4 godine nadalje. U pričaonici koju u ponedjeljak od 16.30 do 18. sati vodi Branka Grudić, mališani će slušati edukativnu priču Lucija i Marko posvuda, osmišljenu kao bonton za djecu.

U srijedu u 11.30 sati u na književni susret Domoljub dolazi Siniša Cmrk. Susret na kojem će predstaviti knjigu ‘Nulti sat’ predviđen je za učenike 7. razreda i organiziran je u suradnji s koprivničkim osnovnim školama.

Kako je u tijeku Mjesec hrvatske knjige, na Dječjem odjelu knjižnice provode projekt Ono si što čitaš. U sklopu projekta najmlađi preporučuju slikovnice, a knjižničarke ih, uz suglasnost roditelja, snimaju kako bi ih potaknule na razgovor i razmišljanje o pročitanom.

Na Stručno-znanstvenom odjelu, knjižnica u srijedu od 18, sati odaje počast Franu Galoviću. U povodu 22. Galovićeve jeseni, organizirat će glazbeno-poetsku večer na kojoj će Ivan Picer i Iva Šola govoriti Galovićeve stihove, a glazbeni sastav Zeleni oblaci svirat će i pjevati Galovićeve pjesme koje je uglazbio Zoran Crnčić.

U petak se za sve generacije Koprivničanaca održava akcija Koprivnica čita – Upali lampicu i čitaj!. U okviru akcije čitat će se na glavnom gradskom trgu i u Knjižnici, u vrtićima, Domu za starije i nemoćne te djeci u Dječjem domu Svitanje.

U Čitaonici tiska u petak u 18. sati počinje debata Zašto (ne) volim narodnjake?. Debata je dio programa Koprivnička agora, a u njoj sudjeluju studenti, srednjoškolci, članovi čitateljskih klubova. Uključiti se mogu svi prisutni. Uvodno predavanje za ovu debatu pripremio je Aleksej Gotthardi Pavlovsky, doktor etnologije i kulturne antropologije i autor knjige ‘Narodnjaci i turbofolk u Hrvatskoj – zašto ih (ne) volimo? posvećene fenomenu narodnjaka.