Strijelci Podravke prvaci županije u standard zračnom oružju

19:23h
0
streljastvo m

Na koprivničkoj streljani održano je Prvenstvo Koprivničko-križevačke županije u gađanju standard zračnim oružjem za seniorske kategorije. Na ovome prvenstvu ujedno su se i polagale rezultatske norme za kvalifikacije za nastup na pojedinačnom Prvenstvu Hrvatske u gađanju standard zračnim oružjem. Seniori S.Š.K. Podravka postali su ovogodišnji ekipni prvaci županije, a sa otpucanim pojedinačnim rezultatima plasirali su se na Prvenstvo Hrvatske.

Ekipa S.Š.K. Podravka u sastavu Alen Golubić, Nikola Mehkek i Hrvoje Verbić otpucala je 1 728 krugova zauzevši prvo mjesto ispred drugoplasirane ekipe SK-Radnik koje je otpucala 1 668 krugova.

U pojedinačnom plasmanu prvak županije postao je podravkaš Alen Golubić sa odličnim rezultatom od 590 krugova ispred klubskog kolege Nikole Mehkek koji je otpucao 584 kruga. Mladi Hrvoje Verbić otpucao je 554 kruga plasiravši se na četvrto mjesto.

Prvakinja županije u konkurenciji seniorki postala je Larisa Musić sa 380 otpucanih krugova, a kod pištoljaša seniorski prvak županije je Ivan Kolar sa 524 otpucana kruga.

Strijelci S.Š.K. Podravka nastupom na Prvenstvu Koprivničko-križevačke županije i ostvarenim pojedinačnim rezultatima zadovoljili su kriterijske rezultatske norme Hrvatskog streljačkog saveza za nastup na predstojećem Prvenstvvu Hrvatske u gađanju standard zračnim oružjem.