Studenti prestižnih američkih fakulteta u Koprivnici

13:59h
0


100722-amerikanci-mPredstavnike američkih studenata koji u Koprivnici borave posredstvom američke studentske organizacije Learning Enterprises, koja u više zemalja svijeta organizira boravak studenata prestižnih američkih fakulteta radi upoznavanja lokalne kulture i međukulturalne razmjene, primio je gradonačelnik Koprivnice Zvonimir Mršić raspitujući se o njihovim dojmovima i novim iskustvima stečenima tijekom boravka u našem kraju te im zahvalio što našoj mladeži osobno prenose dio kulture iz svoje zemlje i podučavaju ih engleskom jeziku.

Direktor programa Cascade Tuholske iz Montane izrazio je veliko zadovoljstvo gostoprimstvom te je izrazio želju za proširenjem ovog programa koji se provodi već osmu godinu i na ostale dijelove Hrvatske kako bi ova međunarodna kulturna razmjena bila još uspješnija.

Ovogodišnji program traje od 29. lipnja do 7. kolovoza za koje vrijeme će dvanaest studenata provesti po nekoliko tjedana u Hrvatskoj odnosno Rumunjskoj nakon čega je predviđena njihova razmjena iskustava iz dvije države.

Studenti u Koprivnici borave u Sunny Village-u u Jagnjedovcu dok im ostalu podršku pruža UMKO – Udruga mladih Koprivnica.

Izvor: www.glaspodravine.hr

čitam...