28.8 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Sukob // Laburisti: Vladajući ne poštuju dogovor, gradonačelnica: Bosanac je nepristojan
S

Ne propustite

Ogranak koprivničkih Laburista ogorčen je razvojem događaja oko imenovanja članova gradskih odbora.

Kako doznajemo od Darka Teteca, tajnika Ogranka, svi detalji dogovoreni su i usuglašeni na sastanku svih političkih stranaka u utorak, dan prije zasjedanja Odbora za imenovanja, koji je samo trebao potvrditi dogovoreno, odnosno imenovanje vijećnika iz redova Laburista Siniše Bosanca predsjednikom Odbora za izjednačavanje mogućnosti i socijalnu integraciju. No, u srijedu je uslijedio šok.

– Na Odboru za izbor i imenovanja vladajući su se počeli ‘cjenkati’, objašnjavajući kako Bosanac nije podobna osoba za tu funkciju, te je za to mjesto predložen HSU-ov Željko Šemper – priča Tetec, dodajući kako je njima tada ponuđeno mjesto predsjednika Odbora za imenovanje ulica.

Gradonačelnica Vesna Želježnjak, kaže, tada je prekinula sastanak, svjesna da Odbor ne može predlagati niti mijenjati odluke, te je sazvala sastanak koordinacije za idući dan na kojem je zatražila promjenu kandidata.
– Teško je naći prave riječima kojima bi se opisala ova bahatost i nepoštovanje. Mi smo, kao stranka, predložili kandidata. Tko su oni da govore je li netko kompetentan ili nije? To je stvar koja se rješava unutar svake stranke posebno. Mi nikad nismo drugima govorili koga da predlože – ogorčen je Tetec, istučući kako ovdje nije riječ o Bosancu nego o prljavim pozadinskim igricama te da će, ukoliko vladajući nastave inzistirati na takvim prijedlozima, izaći iz svih odbora Gradskog vijeća.

– Čemu sudjelovati u takvoj farsi gdje se dogovori ne poštuju? Želježnjak bi se trebala upitati koliko je zapravo ovim postupkom u pitanje doveden njen legitimitet kao gradonačelnice – kaže Tetec.

Gradonačelnica Vesna Želježnjak pak na navedene optužbe odgovara kako je od prvotno postignutog dogovora Siniša Bosanac napravio nekoliko javnih istupa koji, najblaže rečeno, značajno odudaraju od pravila pristojnog ponašanja, etike i morala.
Vesna Želježnjak odgovara da se ne ponaša moralno

– Smatram kako je nedopustivo da jedan gradski vijećnik krši odluke i propise Grada Koprivnice, da zbog njegova ponašanja mora intervenirati policija, da vrši pritisak na djelatnike Gradske uprave te da na društvenim mrežama objavljuje degutantne fotomontaže gradskih čelnika i ministara – tumači Želježnjak, dodajući kako je vrhunac svega nasilno ponašanje gospodina Bosanca na sastanku predstavnika političkih stranaka koje sudjeluju u radu Gradskog vijeća, nakon čega je sastanak i prekinut te je o događaju napravljena službena zabilješka.

– Ukoliko Hrvatski laburisti žele izaći iz svih Odbora, to je njihova odluka koju ću poštivati, iako smatram da takvo što nije u interesu glasača koji su im na proteklim izborima dali svoje povjerenje – zaključuje Želježnjak.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

INSPIRATIVNO I POUČNO

FOTO Koprivničku knjižnicu popunili ljubitelji TEDxKoprivnicaLibrary konferencije

Ove je subote koprivnička, ali i šira publika ponovno imala priliku upoznati zanimljive govornike i inspirirati se njihovim jedinstvenim...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×