S KIM JE SURAĐIVAO?

Sumnja se kako je šteta koju je menadžer (49) nanio Podravki puno, puno veća. U svemu je možda imao i pomoćnike

Partnera s kojima je surađivao bi trebalo biti i više jer su, navodno, djelatnici Podravke zaduženi za nadzor analizirali sve dosadašnje poslove 49-godišnjeg menadžera koji je zaposlen 2015. godine.

13:39h
0
manager
Fotografija s jednog od njegovih brojnih putovanja

Policijska uprava koprivničko-križevačka protekli tjedan objavila je rezultate kriminalističkog istraživanja nad 49-godišnjakom i 33-godišnjakom s varaždinskog područja. Sumnja se, naveli su, u počinjenje kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, krivotvorenja isprave i krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Točnije, jedan je kao zaposlenik trgovačkog društva više puta krivotvorio zahtjeve za izdavanjem uskladištenih proizvoda, dok ih je drugi preprodavao. Tvrtka je time oštećena za, otprilike, 750 tisuća kuna. Protiv muškaraca podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te su predani pritvorskom nadzorniku.

Na njegovom se Facebook profilu vidi kako puno putuje pa je tako bio u Istanbulu, Maleziji, Tajlandu, Moskvi te s društvom uživao na jahti u Umagu, a onda i na skijanju u Francuskoj, Italiji i Sloveniji.

Podravski.hr piše kako je riječ o menadžeru tvrtke Podravka koji je više puta, od srpnja 2020. do ožujka 2021. godine, lažno prikazivao kako razni korisnici, a najčešće jedna neprofitna organizacija, traže dodjelu proizvoda kao pomoću za pučku kuhinju. Takve neistinite zahtjeve – naveli su tužitelji nakon prvoga ispitivanja, a prenosi Podravski – predavali su odjelu marketinga koji je, pak, izdao naloge skladištu za pripremu i predaju robe.

Imao je pomagače? Slijedi daljnja istraga.

No, šteta bi mogla biti veća od 750 tisuća kuna, saznao je podravski.hr. Trebalo bi biti više partnera s kojima je surađivao, djelatnici Podravke zaduženi za nadzor analizirali sve dosadašnje poslove 49-godišnjeg menadžera koji je zaposlen 2015. godine. Dok im je njegov identitet poznat, onaj drugoosumnjičenog, 33-godišnjaka nije poznat.

Inicijalno obraćanje Martine Dalić, nove predsjednice uprave Podravke
Foto: Ivan Balija

Zaključuju kako se istraga nastavlja pa dodaju i da 49-godišnjak nije radio samostalno, već je imao pomagače. Sumnja se, ujedno, kako su se ponekim kupcima davali bonusi i akcijski rabati bez odobrenja direktora prodaje.

Podravka na službeni upit Podravskog nije htjela komentirati situaciju.