23.5 C
Koprivnica
Subota, 22. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Suradnja s Agrokosovom
S

Ne propustite

”Ne poklon, već – obaveza”, bio je u samom početku osamdesetih godina novinski naslov u povodu skorog potpisivanja samoupravnog sporazuma o suradnji između Agrokosova iz Prizrena i Podravke iz Koprivnice.

Naime, u koprivničkoj tvrtki odlučili su da novac, koji republike daju u federaciju za nerazvijene, a poslije mu se gubi trag, treba uložiti u konkretne projekte. Tako je Hrvatska odlučila graditi klaonicu koja će raditi prema islamskim običajima. Računalo se da je Kosovo bogato povrćem, koje je uvijek potrebno Podravki u proizvodnji, pa će to biti obostrani interes. Računalo se da će se u novom pogonu zaposliti 85 novih i 30 radnika iz stare, zatvorene kalonice.

Ugovor je potpisan, na slici su predstavnici Kosova i Agrokosova s jedne i predstavnici Hrvatske i Podravke s druge strane. Generalni direktor Podravke tada je bio Đuro Bijač (treći s desna).

Suradnja je bila neuspješna. Nešto zbog sirovina (ovce), nešto zbog mentaliteta radnika, ništa od svega. Puklo bratstvo i jedinstvo na sitnom detalju: treba delat’!

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Koban "komad asfalta"

Policija otkrila detalje sinoćnje Draženove pogibije na motoru, iza užasa “krije” se još jedna velika tragedija

Naši su reporteri bili na mjestu stravične nesreće koja se dogodila sinoć u Reki. Muškarac je na svom kawasakiju...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×