2.1 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 22. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Surova stvarnost // S diplomom u ruci na posao čeka 715 građana
S

Ne propustite

Na području županije i dalje se bilježe crne brojke nezaposlenih građana, kojih je sve više, a naznake za boljim sutra za sada nisu na vidiku. Novi se otkazi bilježe u Haas Domu u Đurđevcu, a ništa bolje prognoze nisu ni u Lassersberger- Knaufu, dok su i mnoge druge druge tvrtke na izdisaju.

Broj nezaposlenih tako se povećava u sva tri grada županije. U odnosu na mjesec rujan evidentirane su 274 osobe ili 3,4% više, dok je u odnosu na listopad prethodne godine evidentirano 1.779 osoba ili 26,9% više. Nezaposlenost raste u svim gradovima. Đurđevac bilježi 84 nova nezaposlena, Koprivnica 130, a Križevci 60 osoba.

Na području županije krajem listopada ukupno je evidentirano čak 8391 nezaposlena osoba, a trenutno je nezaposleno 4189 muškaraca te 4202 žene.

Sa završenim fakultetom na Zavodu je čak 715 nezaposlenih, dok je sa završenom srednjom školom nezaposleno 4946 osoba. Bez završene osnovne škole nezaposleno su 903 osobe, dok sa završenom osnovnom školom 1827 oosba traži posao. Najbrojnije su osobe sa završenom srednjom školom, njih 3025 za zanimanja u trajanju do 3 godine i školom za KV i VKV radnike.

Tijekom listopada evidentirano je 349 potreba za radnicima, što je 55,1% više u odnosu na rujan. Prema djelatnostima najviše osoba se traži u obrazovanju i građevinarstvu, a slijede ih trgovina na veliko i malo, prerađivačka industrija, djelatnosti zdravstvene zaštite i socijalne skrbi te poslovanju nekretninama.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Pet plus

Predivna dama haljinicom istaknula savršenu liniju i pozirala nam za čistu peticu!

Ne znamo što točno ova predivna dama fotografira, ali znamo da je za nas namjestila savršenu pozu za fotku! Potpuno...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×