Tjedan Crvenog križa

Sutra završne akcije prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu

Naknadno možete donijeti svoje donacije u prostore Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica u Ulici braće Radića 7.

14:37h
0
Socijalna košarica // Foto: Gradsko društvo Crvenog križa

Na kraju Tjedna Crvenog križa, u subotu, 15. svibnja Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica organizira završne akcije prikupljanja donacija za svoju Socijalnu samoposlugu. U Shopping centru Supernova akciju prikupljanja prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština provodit ćemo sutra od 9 do 13 sati, a volonteri Gradskog društva Crvenog križa će u to vrijeme biti i u Kauflandu, gdje završava akcija „Vaš dar za pravu stvar“.

Volonteri će u Supernovi i Kauflandu kupcima dijeliti letke s popisom različitih prehrambenih proizvoda potrebnih za Socijalnu samoposlugu te preuzimati donacije. Naknadno možete donijeti svoje donacije u prostore Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica u Ulici braće Radića 7.

U prikupljanjima sudjeluju umirovljenici – volonteri uključeni u projekt ‘Volonter penzioner’. Projekt je sufinanciran bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u iznosu od 1.984.964,46 kuna, a provodi se od 19. listopada 2020. godine.

Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije ‘Rad na dar’, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Društvo žena ‘Kamengrad’, Starigrad.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.