OŠ A. N. GOSTOVINSKI

Sve tehničko osoblje koprivničke osnovne škole u samoizolaciji, hitno traže zamjene, G. Gazdić Buhanec: “Ovakvu situaciju nismo imali ni za vrijeme rata”

Prema trenutnom stanju, nastava će normalno krenuti u ponedjeljak. Tvrtka koja obavlja radove pripremit će prostore za nastavu, govori ravnateljica.

12:46h
0
Osnovna škola Antun Nemčić Gostovinski Koprivnica // Foto: Matija Gudlin
Osnovna škola Antun Nemčić Gostovinski // Foto: Matija Gudlin

Čitateljica nam se javila s upitom vezanim uz Osnovnu školu Antun Nemčić Gostovinski. Nejasno joj je, naime, kako će se nastava odvijati uzevši u obzir spremačicu oboljelu od koronavirusa, kao i radove na energetskoj obnovi škole, postavljanje Carnet mreže te sanaciji sanitarnih čvorova.


S ravnateljicom ANG-a Gordanom Gazdić Buhanec provjerili smo kakva je situacija u školi. Potvrdila nam je kako je spremičica pozitivna na COVID-19, kao i to da su svi domari i spremačice u samoizolaciji.

– Dolazak djece bit će kao i inače, škola će početi u 7.45 i u 13.15 sati. Sve informacije, svi protokoli bit će objavljeni do kraja dana, najkasnije sutra ujutro – kazala nam je G. Gazdić Buhanec.

Rekla je kako, zbog cjelokupne situacije, hitno traže spremačice ili spremače, s time da se pet-šest osoba već javilo. Otkrila je kako će, bude li potrebe, spremačice i spremače doći iz Komunalca.

Foto: Ivan Balija
Ravnateljica Gordana Gazdić Buhanec i Mišel Jakšić // Foto: Ivan Balija

– Ovakvu situaciju nismo imali ni za vrijeme rata. No, i ovo će proći. Spremni smo, oprema je nabavljena, no nemamo spremačice koje bi dezinficirale i obavile ostale poslove – nastavila je.

Glede nastavnica i nastavnika, naglasila je kako nitko nije bio u kontaktu s oboljelom. Objašnjava kako su sjednice održavali u dvorani, na propisanoj distanci. Pritom je, tvrdi, Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije potvrdio kako su ih provodili u skladu s epidemiološkim preporukama.

– Poštujemo sve mjere, protokoli će tijekom dana biti objavljeni. Distanca, maske, higijena i dezinfekcija, toga se moramo držati. Situacija je kompleksna, ali ljudi rade svoj posao kako treba – navodi ravnateljica.

Prema trenutnom stanju, nastava će normalno krenuti u ponedjeljak. Tvrtka koja obavlja radove pripremit će prostore za nastavu, govori ravnateljica.

Ujedno je zamolila roditelje da prate mrežne stranice škole na kojima će biti objavljene pojedinosti.

čitam...