19.1 C
Koprivnica
Četvrtak, 13. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Sve zbog promila // Vitković pravomoćno kriv za klevetu “spajsovaca”
S

Ne propustite

Miroslav Vitković, bivši predsjednik Uprave Podravke i krunski svjedok suđenja za aferu Spice, pravomoćno je na Županijskom sudu u Varaždinu proglašen krivim za kazneno djelo klevete.

Podsjetimo, tužbu protiv njega podigla su šestorica od osam okrivljenika u aferi Spice – Damir Polančec, Darko Marinac, Zdravko Šestak, Saša Romac, Josip Pavlović i Zoran Marković.

Vitković je naime u siječnju 2012. godine novinaru Večernjeg lista opovrgnuo da je bio smješten u bolnici zbog alkoholiziranosti, tj. 4,48 promila alkohola u krvi.

U nepravomoćnoj presudi koja je na koprivničkom Općinskom sudu donesena u studenom 2012. godine, obrazloženo je da je Vitković svjesno u razgovoru s novinarom Večernjeg lista početkom godine iznio neistinite tvrdnje na štetu časti i ugleda optuženika u aferi “Spice”. Tvrdio je kako nije bio na odjelu poluintenzivne njege u Općoj bolnici u Koprivnici zbog trovanja alkoholom te kako ga se tim izjavama pokušava ocrniti i kako je “jasno zašto i iz kojih krugova to dolazi”.

Sud je utvrdio da činjenice u vezi njegove hospotalizacije nisu sporne, te da je, premda nije nikoga imenovao, kriv za kazneno djelo klevete na štetu časti i ugleda šestorice privatnih tužitelja.

Vitkoviću je izrečena jedinstvena novčana kazna u iznosu od 9.401,60 kuna.

Ujedno, izreka presude mora biti objavljena u Večernjem listu o njegovom trošku.

Vitković se varaždinskom Županijskom sudu žalio na presudu, no žalba je odbijena kao neosnovana te je potvrđena navedena presuda.

Vitković se žalio da je presuda nerazumljiva, te da se radi o jednom produljenom kaznenom djelu, a ne o šest kaznenih djela.

Između ostalog, naveo je da je sud trebao obrazložiti zbog čega se točno određeni, konkretni, privatni tužitelji mogu opravdano prepoznati kao osobe na koje se članak u Večernjem listu odnosi.

U konačnici, 19. ožujka 2014. godine, žalba je proglašena neosnovanom te je potvrđena prvostupanjska presuda.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Napokon

Odlična vijest za umirovljenike: Kreće isplata nacionalne naknade, evo i za koga!

Isplata nacionalne naknade umirovljenicima kreće uskoro. Kako piše portal mirovina.hr, isplata na bankovne račune bit će u ponedjeljak 17....
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×