11.2 C
Koprivnica
Utorak, 21. ožujka 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
U SPOMEN NA LACKOVIĆA

Svečano obilježena dva i pol desetljeća galerijskog prostora Muzeja Grada Đurđevca
S

Ravnateljica Muzeja istaknula je značaj i vrijednost donacije koja je od vremena njezina formiranja Đurđevac smjestila na važnu kulturno-turističku kartu i učinila ga prepoznatljivom i važnim središtem, kasnije nadograđenim s ostalim kulturnim sadržajima

Ne propustite

Polovicom prosinca Muzej Grada Đurđevca obilježio je dva i pol desetljeća od otvorenja galerijskog prostora u potkrovlju Starog Grada Đurđevca, zahvaljujući umjetniku Ivanu Lackoviću Croati, čija je donacija označila prekretnicu u kulturnom i turističkom segmentu života Grada Đurđevca, ali i Koprivničko-križevačke županije.

Za tu priliku priređen je novi izmijenjeni stalni postav u potkrovlju i na prvom katu utvrde Stari grad čiji odabir je napravila Edita Janković Hapavel, viša kustosica, ravnateljica Muzeja Grada Đurđevca. Ravnateljica Muzeja istaknula je značaj i vrijednost donacije koja je od vremena njezina formiranja Đurđevac smjestila na važnu kulturno-turističku kartu i učinila ga prepoznatljivom i važnim središtem, kasnije nadograđenim s ostalim kulturnim sadržajima.

Donacija zbog svoje heterogenosti omogućuje različite iskorake, odnosno različite izložbe od tematskih do onih posvećenih pojedinim autorima.

O formiranju donacije, uređenju prostora, te crticama vezanim uz poznanstvo govorio je Zdravko Šabarić, ravnatelj tadašnjeg Centra za kulturu.

Književnica Božica Jelušić, voditeljica tadašnje galerije, u svom obraćanju naglasila je Lackovićevu intelektualnu crtu i strast sakupljanja.

U prigodnom dijelu programa koncertom ‘U spomen na Lackovića’, nastupili su učenici Umjetničke škole Fortunat Pintarić, a recitacijom svoje pjesme posvećenu Lackoviću Croati, pjesnik Ivan Picer iz Sigeca.

Foto: Branko Novosel
Foto: Branko Novosel
Foto: Branko Novosel
Foto: Branko Novosel
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

moda s ulica

Neodoljivim osmijehom i koketnom punđicom pokorila gradski korzo

Među brojnima koji su ovog vikenda šetali gradskim korzom bila je i ova prekrasna djevojka koja je svoju jednostavnu...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti