15.7 C
Koprivnica
Nedjelja, 3. ožujka 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
želi znati istinu

Švegović uzvratio Blažoku i Piškornici: Okolišna dozvola je sveto pismo, čemu toliki otpor ako nemaju što skrivati? Pronaći ću način da utvrdimo zbijenost otpada
Š

Kad su visoke temperature u dijelu Ivanca osjeća se smrad koji dolazi s Piškornice. Švegović je naveo kako će napraviti vještačenje i utvrditi koeficijent zbijenosti.

Ne propustite

Načelnik općine Koprivnički Ivanec Mario Švegović promptno je reagirao na optužbe Marijana Blažoka, direktora Piškornica – sanacijsko odlagalište koje je isti iznio na prošlotjednoj konferenciji. Krenuo je s konkretnim optužbama gosp. Blažoka da radi protiv društva Piškornica sanacijsko odlagalište.

– Od početka moje borbe da se pokaže istina kolika je zbijenost otpada, koliko je otpada dovezeno na četvrtu plohu Piškornice mi nismo imali normalne odnose. Kad pošaljemo upit da nam dostave neke podatke oni uvijek izmanipuliraju, izbjegnu odgovor. Gosp. Blažok izjavio je da koeficijent zbijenosti u okolišnoj dozvoli nije sveto pismo. Upravo tako, to je sveto pismo! Okolišne dozvole su tu da takvi kao on ne bi manipulirali količinama – rekao je Švegović.

Predmet nadzora Državnog inspektorata nije bilo utvrđivanje koeficijenta zbijenosti otpada na plohi IV odlagališta Piškornica, jer za utvrđivanje, odnosno uređivanje istoga nije nadležna, niti to može ova inspekcija – stoji u odgovoru Državnog inspektorata općini Koprivnički Ivanec koji je Švegović predočio i podijelio prisutnima. 

Piškornica – sanacijsko odlagalište dugi niz surađuje s tvrtkom IPZ. Švegović koji je napomenuo da cijenjena tvrtka ne može svako malo mijenjati izvješće, osim ako nekome nije u interesu…

– Pet mjeseci borim da se uzme uzorak s Piškornice i napravi vještačenje na otpadu, kako bi se vidio koeficijent zbijenosti. Čemu toliki otpor ako nemaju što skrivati? Zanima me samo istina, želim da mještani Koprivničkog Ivanca budu zdravi i da znaju koliko smeća dolazi na Piškornicu – pita se Švegović.

Usporedba dovezenog otpada na odlagalište otpada u tonama i njegovog odlaganja na odlagalište u kubičnim metrima nije moguća i za svaki grad je drugačija. (…) Postoje jedina dva točna podatka na odlagalištu otpada i to su ukupna količina otpada izvagana na vagi koja se daje u tonama i volumen odlagališta koji se daje u kubičnim metrima. Ova dva parametra su neusporediva, odnosno mogu se iskoristiti samo za odlagalište na kojem su ulazni podaci isti – poručili iz tvrtke IPZ.

Kad su visoke temperature u dijelu Ivanca osjeća se smrad koji dolazi s Piškornice. Švegović je naveo kako će napraviti vještačenje i utvrditi koeficijent zbijenosti.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

– Nadalje, na Županijskoj skupštini Varaždinske županije 9. srpnja na točci 6 koja se ticala Piškornice. gosp. Blažok prozvao me da ne dam mjeriti kvalitetu zraka. Pa to je abnormalna ludost! Ja koji brinem o zdravlju mještana da ne dopustim mjerenje kvalitete zraka. Ne da on mora pitati mene, to je njihova obaveza, oni to moraju raditi. Od strane Blažoka nikad nije stigao dopis mogu li mjeriti kvalitetu zraka! Opet manipuliraju javnošću, prevršilo je svaku mjeru, to već ide u stupanj klevete, razmislit ću o sljedećim potezima! – navodi Švegović pa nastavlja:

“Niti malo dijete ne vjeruje da su mještani Koprivničkog Ivanca zadovoljni radom Piškornice, što je izjavio Blažok na presici. Ljudi su NEZADOVOLJNI, postao je nevjerodostojan i smiješan – govori načelnik K. Ivanca.”

Općina Koprivnički Ivanec uskoro će imati model na koji način utvrditi koeficijent zbijenosti. Kad se to obavi, a Švegović se nada da se neće pozivati potrebnu suglasnost Nadzornog odbora, koji inače obavlja samo financijsku stranu poslovanja, tada će se znati koeficijent zbijenosti.

Također, Švegović nije previše htio komentirati prošlotjedni pomor riba i zagađenje u potoku Gliboki, samo je kazao kako se zna da je nepropusna membrana oštećena u požaru prije nekoliko godina i dogodit će se da će Podravci morati kupovati flaširanu vodu, isti oni koji žive na podzemnom bazenu pitke vode Ivanščak.

Piškornica
Foto: Ivan Brkić
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

ZANIMLJIVO GOSTOVANJE

Anđa Marić na Dan žena u knjižnici predstavlja knjigu “Moja revolucija u 365 dana”

Povodom Međunarodnog dana žena, Grad Križevci i Gradska knjižnica Franjo Marković Križevci organiziraju predstavljanje knjige "Moja revolucija u 365 dana"...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×