14.3 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Broadwayska uspješnica

Teatar Ludens priprema nešto o čemu će svi pričati, premijera predstave Kraljevstvo moje za desetak dana
T

Predstava je originalno postavljena kao niz monologa uz kratke dijaloške prijelaze, stilski podsjećajući ponajviše na formu stand-upa, postavljajući Boga u središte kao potpuno senzibilno i nesavršeno biće.

Ne propustite

Odlazak u kazalište, pogotovo u posljednje vrijeme, nekako je zaživjelo i publika kao da sve više prepoznaje kvalitetu i trud, a samim time i krajnji rezultat određenog kazališnog komada. Ljude generalno nije baš lako nasmijati. Za humor je prvenstveno potreban britak um i svojevrsna inteligencija koja će onda, toj istoj publici, prenijeti emociju i pozitivnu energiju. Budući da je publika ujedno i sudac, jer se po njezinome smijehu i pljesku mjeri uspješnost, bitno je i ponuditi kvalitetan komad.

Upravo takva predstava specifičnog naziva Kraljevstvo Moje (Za početnike), nastala po tekstu Davida Javerbauma (Čin Božji) ili u originalu An Act of God, koja je praizvedena na Broadwayu u svibnju 2015. godine, gdje se u ulozi Boga našao Jim Parsons, inače poznat po ulozi u iznimno popularnoj i nagrađivanoj seriji Teorija velikog praska.

Hrvatska inačica ove popularne predstave nastala je u produkciji nezavisnog kazališta Ludens teatar, a svoju će premijeru imati u Koprivnici, 29. prosinca, dok će zagrebačka publika predstavu premijerno moći pogledati krajem siječnja iduće godine.

Predstava je originalno postavljena kao niz monologa uz kratke dijaloške prijelaze, stilski podsjećajući ponajviše na formu stand-upa, postavljajući Boga u središte kao potpuno senzibilno i nesavršeno biće. Predstava će na komičan način dati odgovore na neka najdublja pitanja koja su mučila čovječanstvo od stvaranja, ova božanska intervencija daje prvu i posljednju riječ o svemu što je čovječanstvo učinilo na planeti.

Foto: Ludens teatar
Foto: Bojan Zibar

U ovoj urnebesnoj komediji, Bog se umorio od opće poznatih 10 Božjih zapovijedi i odlučio ih je ponovno napisati da bi bile kompatibilnije današnjim danima, silazi na zemlju i postavlja nove zapovjedi za 21. stoljeće. Cijela predstava koju će karakterizirati specifičan humor zasigurno će oduševiti mnoge, stoga se spremite na 90 minuta odlične zabave. Glavne uloge u „hrvatskoj verziji“ predstave imaju glumci Sven Šestak, Enes Vejzović i Janko Rakoš, koji su utjelovili uloge Boga, anđela Gabrijela i anđela Mihaela, dok je redatelj Ivan-Goran Vitez.

Ludens teatar osnovano je 2006. g. kao prvo profesionalno kazalište u Koprivnici, a djeluje u prostoru Doma mladih, a do sada su imali nekoliko kazališnih uspješnica u svojoj produkciji ili koprodukciji kao što su: ‘Brodolomke’, ‘ Kazalište – što, kako i zašto uopće’, ‘ Nemreš pobjeć od nedjelje’, ‘ Žene u crvenom’, ‘ U tom mailu piše…’, ‘ Nas dva i ja’, ‘ Sjećanje vode’ te mnoge druge.

Kraljevstvo Moje (Za početnike) podsjetiti će vas na sve ono što smo kroz odgoj naučili, a nismo preispitali, nasmijavajući vas jednostavnom kombinacijom logike i religije, a predstavu će imati priliku vidjeti brojna publika diljem Hrvatske, gdje će i gostovati tijekom 2020. godine.

Foto: Ludens teatar
Foto: Bojan Zibar
Foto: Ludens teatar
Foto: Bojan Zibar
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Koncert za pamćenje

FOTO/VIDEO Džentlmeni za kraj vikenda punog sadržaja u Pitomači

Koncert popularnih Džentlmena, jednog od najpopularnijih pop-tamburaških sastava, pokazao se kao pun pogodak za sve okupljene na pitomačkom glavnom...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×