ŽUPANIJSKI KUP

Tehnika-Koprivnica dočekuje Virovce, Kunovčani odlaze na noge Picokima, Zrinski: Naša pobjeda bila bi veliko iznenađenje, Brgles: Nema podcjenjivanja

Lipa i Borac više se nego dobro poznaju. Niz godina odmjeravaju snage u Prvoj ŽNL. Nepoznanica je malo, pri čemu Imbriovčanima pripada status favorita. Međutim, Hlebine su teško osvojiva tvrđava.

16:00h
0
Bratstvo Kunovec - Borac Imbriovec  05.11.2017. // Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Županijski kup stigao je do osmine finala. Sve utakmice igrat će se sutra od 16 sati.

Kao najzanimljiviji dvoboj postavlja se onaj između Tehnika-Koprivnice i virovskog Podravca. Gradski stadion Ivana Kušeka Apaša bit će savršena kulisa za utakmicu članova Četvrte NL Bjelovar – Koprivnica – Virovitica Treće HNL Sjever.

Đurđevački Graničar će ugostiti kunovečko Bratstvo, što čini još jedan izniman par. Unatoč tome što su Picoki trećeligašidok je kunovečko Bratstvo dio Prve ŽNL, gledatelje nesumnjivo iščekuje sportska ljepotica. Trener Kunovčana Dejan Zrinski potvrdio je kako im je Kup sporedno natjecanje.

– Favoriti su, idemo odigrati utakmica koja nam je više prijateljskog karaktera, nemamo velike ambicije, ali želimo ostaviti dobar dojam. Bitno da se nitko ne ozlijedi i da ne dobijemo kartone. Bilo bi veliko iznenađenje kada bismo pobijedili momčad koja više trenira, ima veći budžet i bolje uvjete od nas – smatra Zrinski.

Strateg na drugoj klupi, Dario Brgles, više je puta naglasio kako njegova momčad neće podcijeniti protivnika.

– Igramo na svom terenu, pred svojom publikom. Respektiramo protivnika, ali idemo na pobjedu otvorena garda. Treća HNL nam je sazrijevanje, možemo vidjeti gdje smo i što smo. A i u Kupu želimo doći što dalje, testirati same sebe – izjavio je Brgles.

Foto: Stjepan Jagić
Križevčani gostuju u Đelekovcu, u Glogovac stiže legradski Graničar

Ferdinandovac se slavljem nad Pitomačom u pravome trenutku vratio na pravi put. Mladost Sigetec, napadački najslabiju prvoligašku momčad trebali bi apsolvirati bez većih problema. No, valja kvalitetno odgovoriti na terenu.

U Novigrad Podravski stići će Tehničar s činjenicom na umu da su poraženi u velikom derbiju protiv Radnik-Križevaca, kao i time da su doživjeli promjenu na klupi. Hoće li se pod vodstvom novog trenera “ispuhati” protiv Drave, koja je pregazila Miklinovec, ostaje za vidjeti.

Križevčani će, pak, otputovati u Đelekovec. Osvit bi trebao, zaista, dati sve od sebe kako bi savladao kvalitetnog trećeligaša.

Lipa Borac više se nego dobro poznaju. Niz godina odmjeravaju snage u Prvoj ŽNL. Nepoznanica je malo, pri čemu Imbriovčanima pripada status favorita. Međutim, Hlebine su teško osvojiva tvrđava.

Branitelj naslova, Mladost Kloštar Podravski, s jednim je pogotkom razlike (1-2) prošla prepreku u formi Prekodravca. Sljedeći je Tomislav-Radnik. Nogometaši iz Svetog Ivana Žabna identičnim su rezultatom osminu finala izborili protiv Čvrsteca.

Glogovački Rudar na veliko iznenađenje našao se među 16 najboljih. S čak 5-1 pobijedili su Tomislav Drnje. Sada će im u goste doći legradski Graničar, po svemu lakši protivnik. Ali, imaju li dovoljno snage za novu pobjedu tek ćemo saznati.

Županijski kup, osmina finala, 8. listopad, 16 sati:

Mladost S – Ferdinandovac
Graničar Đ – Bratstvo
Drava NP – Tehničar
Osvit – Radnik Križevci
Lipa – Borac
Tehnika Koprivnica – Podravac
Mladost KP – Tomislav Radnik
Rudar G – Graničar L

čitam...