7.1 C
Koprivnica
Subota, 20. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Knjižnica i čitaonica Fran Galović

U Tjednu cjeloživotnog učenja i Mjesecu hrvatske knjige, mladi i stari moći će uživati u čak 50 atraktivnih programa
U

Prije nego što su programi detaljnije predstavljeni, Dijana Sabolović- Krajina, ravnateljica knjižnice pohvalila se s podatkom da je koprivnička Knjižnica prva u državi po broju članova u odnosu na broj stanovništva.

Ne propustite

U koprivničkoj Knjižnici i čitaonici Fran Galović održana je konferencija za medije na kojoj su predstavljeni programi koji će se u knjižnici provoditi u Tjednu cjeloživitonog učenja te u Mjesecu hrvatske knjige. Ukupno, bit će pripremljeno čak 50 programa.

No, prije nego što su programi detaljnije predstavljeni, Dijana Sabolović- Krajina, ravnateljica knjižnice pohvalila se s podatkom da je koprivnička Knjižnica prva u državi po broju članova u odnosu na broj stanovništva.

– Minimum je nekih 15 posto, a naša knjižnica ima čak 30 posto učlanjenih. Podatak je obznanjen na skupu ravnatelja svih knjižnica, održanom u Ministarstvu kulture. To je dobar pokazatelj svima nama koji radimo u knjižnici, jedan kompliment za sav trud koji ulažemo u organiziranje programa kojima želimo potaknuti djecu i odrasle da se učlanjuju u knjižnice – objasnila je D. Sabolović- Krajina.

Tako u ponedjeljak, 2. listopada, počinje Tjedan cjeloživotnog učenja, a trajat će do 8. listopada.

Zainteresirani će imati prilike potražiti pomoć knjižničara kako postati e-Građanin, bit će održana poduka za nezaposlene osobe, sastanak čitateljskih klubova Udruge slijepih Koprivničko- križevačke županije. Održat će se i predavanje  pod nazivom LGTBTIQ+ – Tko? Što?… Programe za odrasle predstavio je Krstijan Ujlaki.

Koprivnička knjižnica i čitaonica Fran Galović // Foto: Matija Gudlin
Koprivnička Knjižnica i čitaonica Fran Galović // Foto: Matija Gudlin

Ida Gašpar je predstavila programe koji se odnose na djecu. Tako će, u ponedjeljak, s početkom u 11 sati i 13.30, u Svitanju biti održana pričaonica, a voditeljice će biti Danijela Petrić, Ida Gašpar te volonterak Anamaria Androlić.

Isti dan, od 16.30 do 18 sati, na Dječjem će odjelu biti održana pričaonica za djecu predškolske dobi, od četiri godine nadalje. No, tu su samo neka od događanja.

Isto tako, mjesec Hrvatske knjige u studenom donosi niz predavanja u kojima će gostovati Bruno Šimleša, Goran Blažević, Mara Doljak, održat će se i čitateljski maraton te još jedan TEdx program za koji se redovito traži mjesto više.

Detaljnije o programima moći ćete pronaći na stranicama Knjižnice i čitaonice Fran Galović. 

 

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Čestitamo!

Anđela Lenhard Antolin dobila Povelju Hrvatskog sabora kulture za izuzetna dostignuća

Novinarki Anđeli Lenhard Antolin Hrvatski sabor kulture dodijelio je Povelju za izuzetna dostignuća na području kulturno-umjetničkog amaterizma i obogaćivanje...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×