početak radova nepoznat

TRAKAVICA BRZA CESTA Pitali smo koliko traje procedura oko nove žalbe za nadzor radova, kažu da je rok 30 dana

Sreća nije dugo potrajala. Samo što je izdana građevinska, uložena je nova žalba, ponovo za uslugu nadzora radova.

11:43h
0
Brza cesta nikako da dođe do Koprivnice, pitanje je hoće li uopće // FOTO: Admir Sinani

Kako je ePodravina jučer ekskluzivno doznala, u četvrtak se dogodilo ono što se čeka godinama. Nakon niza birokratskih procedura i uloženih žalbi, u četvrtak je napokon izdana građevinska dozvola za izgradnju brze ceste od Križevaca do Kloštra Vojakovačkog!

Točnije, riječ je o toliko čekanih sedam i pol kilometara, koji će za nekoliko minuta skratiti put od Koprivnice do Zagreba, ali i tih nekoliko minuta je puno, s obzirom na to da Podravci, ali i Prigorci, ovu cestu čekaju desetljećima.

Međutim, sreća nije dugo potrajala. Samo što je izdana građevinska, uložena je nova žalba, ponovo za uslugu nadzora radova.

Žalba je uložena DKOM-u, odnosno Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave, a koje smo pitali koji je rok za donošenje odluke o pravovaljanosti žalbe i kada bi mogli krenuti radovi, koji su prema posljednjim najavama ministra Darka Horvata najavljeni 15. rujna.

– 30. kolovoza zaprimljena je žalba zajednice ponuditelja Geoprojekt d.d., Split i Krebs+Kiefer International GmbH, Darmstadt, Savezna Republika Njemačka, na odluku o odabiru u otvorenom postupku javne nabave kompletnog nadzora nad izgradnjom državne ceste DC10 dionica Križevci–Kloštar Vojakovački – potvrdili su iz DKOM-a.

Ističu da državna komisija mora donijeti odluku u roku od 30 dana od dana predaje uredne žalbe.

Pitali smo ih, nakon što se donese odluka, mogu li se ponovo žaliti, da bi dobili uvid hoće li ova trakavica trajati unedogled.

– Protiv odluke Državne komisije nije dopuštena žalba, ali se može pokrenuti upravni spor pred Visokim upravnim sudom Republike Hrvatske – kažu.

Prema tome, kada će toliko najavljivani radovi zaista i početi i kada će bageri zagrabiti prvi kubik zemlje ostaje nepoznanica, no vrlo vjerojatno to neće biti za dva tjedna.

– Koliko će i hoće li će navedena žalba utjecati na prolongiranje roka početka radova u ovom trenutku nismo u mogućnosti prognozirati, uz napomenu da je ugovaranje usluge stručnog nadzora zadnji preduvjet koji je potrebno zadovoljiti za početak radova – kažu iz Hrvatskih cesta.