12.1 C
Koprivnica
Subota, 15. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Statistike HZZ-a

TRAŽI SE Poslodavci najviše trebaju odgojiteljice, medicinske sestre i prodavače, evo tko ima najmanje šanse da nađe posao
T

Ima i potreba za radnicima, ali manje nego prošlog mjeseca i manje nego prošle godine u ovo vrijeme

Ne propustite

Tijekom srpnja ove godine u našoj je županiji zaposleno 166 osoba koje su bile prijavljene na Zavod za zapošljavanje.

Najviše ih je zaposleno u prerađivačkoj industriji, njih 39 iliti 25%, u građevinarstvu (22 osobe) i trgovini na veliko i malo te popravku motornih vozila (po 20 osoba).

Zaposlenje je općenito u porastu u prvih sedam mjeseci ove godine, ako se usporede podaci HZZ-a s onima od prošle godine, i to za 5,9%. Zaposlena je 1571 osoba za razliku od 1483 prošle godine.

Zanimljivo je da je u srpnju ušlo 394 osobe u evidenciju nezaposlenih, što je za gotovo 50% više nego u lipnju. Od tih 394, gotovo 70% došlo je među nezaposlene iz radnog odnosa, odnosno izgubili su posao, a čak 117 njih došlo je iz sektora obrazovanja.

– Najviše novoprijavljenih osoba bilo je u Ispostavi Koprivnica (221 osoba ili 56,1%), zatim u Ispostavi Đurđevac (92 osobe ili 23,3%) te najmanje u Ispostavi Križevci (81 osoba ili
20,6%) – kažu iz HZZ-a.

Ima i potreba za radnicima, ali manje nego prošlog mjeseca i manje nego prošle godine u ovo vrijeme.

– Područni ured Križevci tijekom izvještajnog mjeseca evidentira 294 potrebe za radnicima od strane poslodavaca, što je za 33,8% manje nego u lipnju te za 31% manje nego u srpnju prethodne godine – navode iz HZZ-a.

Najviše se traže radnici u djelatnosti zdravstvene zaštite i socijalne skrbi, njih 67, prerađivačkoj industriji (59 osoba), obrazovanju, trgovini na veliko i malo itd.

Najtraženija zanimanja su odgojitelj/odgojiteljica predškolske djece (31 osoba), medicinska sestra/medicinski tehničar (20 osoba) i prodavač/prodavačica (19 osoba).

Najmanje se pak traže agronomi, veterinari, građevinski tehničari, administrativni službenici, stolari, blagajnici i radnici na održavanju, samo po tri osobe za svako zanimanje.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Vidovo u Pitomači

FOTO/VIDEO Indira napravila pravi party, svojom vatrenom energijom “prodrmala” sve

U Pitomači se slavi Vidovo i Dani općine, a Indira Forza dobro je "prodrmala" mještane na prvom koncertu vikend...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×