Treća međunarodna revija filmova za djecu i mlade

11:53h
0

Centar za kulturu Čakovec ove godine od 2. do 4. ožujka treći put organizira Međunarodnu reviju filmova za djecu i mlade promovirajući tako europski dječji film. Žanr dječjeg filma prerastao je u obiteljski film koji danas mora imati šire kulturne a ne samo zabavne reference da zadovolji sve generacije jedne prosječne obitelji. Našem su se pozivu da predstave noviju filmsku produkciju svojih zemalja ove godine rado odazvali njemački Goethe Institut u Zagrebu te veleposlanstva Kraljevine Norveške, Kraljevine Španjolske, Kraljevine Švedske i Francuske Republike u Zagrebu.

Neki od filmova iz programa Revije snimljeni su po književnom predlošku, neki su univerzalnijeg filmskog sadržaja, ali svi prikazuju dječji svijet s radostima i brigama koje odrastanje donosi. Novina ove Revije je što će se prije svake projekcije djeci u dvorani obratiti uvodničar s nekoliko riječi o filmu. Uvodničari su Jasminka Bijelić-Ljubić ( Škola animiranog filma Čakovec), Marina Oskoruš (Centar za kulturu Čakovec), Helga Lajtman (Centar za kulturu Čakovec) i Sandra Malenica ( Kino Galerija Varaždin).

Na otvorenju Revije u ponedjeljak 2.3.2015. u 10 sati, prije projekcije norveškog filma Karstenovi i Petrini zimski praznici djecu će pozdraviti zamjenik veleposlanika Kraljevine Švedske Dario Jović i prva tajnica Veleposlanstva Kraljevine Norveške Girsken Kirkebye. Očekuju se i predstavnici Veleposlanstva Kraljevine Španjolske u Hrvatskoj te predstavnik Grada Čakovca.

čitam...