službeno potvrđeno

Trkačka utrka Crazy Hill održat će se 6. ožujka

Događaj se otvara 6. ožujka Crazy Hill trkačkom utrkom.

13:49h
0
Foto: Aleksandar Horvat

Ludbreg u ožujku postaje središte sportskih događanja i mjesto susreta ljubitelja sporta. Već prepoznatljiv po trail trčanju i biciklijadi, kao i lijepoj prirodi koja ga okružuje, uskoro će zaljubljenike u zdrav život pokrenuti i Welcome Spring Outdoor Festivalom.


Održat će se četiri subote zaredom pa će centar svijeta u ožujku postati i središte sporta, rekreacije i aktivnog života.

Festival je osmišljen kako bi se popularizirao aktivan život, odnosno outdoor aktivnosti kao vrste zabave, rekreacije i zdravog druženja na otvorenom.

Događaj se otvara 6. ožujka Crazy Hill trkačkom utrkom na tri staze različitih dužina: red, blue i green prilagođene svim tipovima trkača. Start i cilj je na Otoku Mladosti, a prijave na crazy-hill-trail.com.

Watermark Kayak race, odnosno otvoreno prvenstvo grada Ludbrega u spustu kajakom na rijeci Bednji, održat će se 13. ožujka. Ruta dužine 300 metara namijenjena je različitim tipovima veslača. Na jezeru na Otoku mladosti organizirat će se i pokazno veslanje.

Startnine su dostupne putem sustava Entrio: https://www.entrio.hr/event/welcome-spring-ludbreg-watermark-kayak-race-8768.

Prvi dan proljeća, 21. ožujka, proslavit će se već tradicionalnom cestovnom trkačkom utrkom Centrum mundi. Uz 10 kilometara dugu rutu za rekreativce i sportaše, bit će i promocijska kratka ruta za građane kako bi i oni potrčali svojim ulicama. Rute su kružnog karaktera, asfaltirane i označene.

Welcome Spring Festival donosi i izazovnu gravel biciklističku utrku. Kružna ruta oko Kalnika dužine 80 kilometara i 1316 metara ukupnog uspona, uglavnom po makadamskim putevima, održat će se 27. ožujka.

Kao dio programa cestovne trkačke utrke Centrum mundi i biciklističke Gravel utrke, u suradnji s Hrvatskom udrugom paraplegičara i tetraplegičara, bit će organizirane i trke za natjecatelje u kolicima.

Startnine za zahtjevnu i uzbudljivu rutu Gravel utrke oko Kalnika, takozvanu rutu “gore-dolje” su u prodaji u sustavu Entrio: https://www.entrio.hr/event/welcome-spring-ludbreg-gravel-race-8765.

Zanimljivi podaci dostupni su na https://ridewithgps.com/routes/32789757.

Organizatori događaja su Grad Ludbreg, Trail Full Cycling Experience, Turistička zajednica grada Ludbrega, Udruga BSV i Watermark.

Uz utrke i natjecanja, pripremaju se i brojni drugi sadržaji. Sve informacije i novosti o Welcome Spring festivalu mogu se popratiti na njegovom službenom eventu https://fb.me/e/12eLTU4u1.

čitam...