turistički potencijal

Welcome Spring ovog vikenda u kombinaciji planinarenja, orijentacijskog trčanja i cestovne utrke

Ludbreško Planinarsko društvo i Grad Ludbreg  pripremaju u subotu prvi planinarski pohod do Kalnika kao aktivnost povezivanja Ludbrega i Kalnika planinarskim stazama.

15:02h
0
Foto: BSV Ludbreg

Bliži se treći vikend Welcome Spring festivala koji će biti kombinacija planinarenja, orijentacijskog trčanja i cestovne utrke. Tako ludbreško Planinarsko društvo i Grad Ludbreg  pripremaju u subotu prvi planinarski pohod do Kalnika kao aktivnost povezivanja Ludbrega i Kalnika planinarskim stazama.

– Za vrijeme lockdowna, oni koji su u stanovima, pronašli su svoja dvorišta na planinarskim stazama, u parkovima, na Otoku mladosti, u šumama oko Ludbrega, vinogradima. Željeli bismo priču koju je pokrenula pandemija iskoristiti u našu korist i pretvoriti u jedan od turističkih potencijala grada – kaže gradonačelnik Dubravko Bilić.

Staza je duga 30 kilometara, a predviđeno trajanje pješačenja deset sati. Start je na trgu kod krugova centra svijeta u sedam sati.

– Povratak u Ludbreg bit će osiguran kombijem ili autobusom, u slučaju više sudionika. Obavezna je osnovna planinarska oprema prilagođena vremenskim uvjetima: tvrde cipele-gojzerice, štapovi za hodanje, ruksak, adekvatna odjeća, zaštita za hladnoću, sunce, vjetar i kišu te vlastita hrana iz ruksaka – poručuju iz Planinarskog društva Ludbreg.

Istog dana, od 10 do 13 sati na Otoku mladosti održat će se prezentacija outdoor sportova, i to orijentacijskog trčanja i radio orijentacije, poznatije kao radio-goniometrija, uz potporu OK Varaždin, Planinarskog društva MIV Varaždin i Radio-kluba Ludbreg.

Nedjelja, 21. ožujka, rezervirana je za tradicionalnu gradsku utrku Centrum Mundi. Trčat će se glavna utrka dužine deset kilometara i utrka na 2.500 metara za građane rekreativce. Start i cilj utrke je u Kalničkoj ulici.

Također, održat će se i utrke za osobe s invaliditetom u invalidskim kolicima. Riječ je o dvije utrke, cestovnoj utrci u invalidskim kolicima te biciklističkoj utrci za osobe s invaliditetom u invalidskim kolicima koja će se održati 27. ožujka. 

Cestovna utrka za osobe u invalidskim kolicima održat će se zajedno s Centrum Mundi cestovnom trkačkom utrkom 21. ožujka s rutom od dva i pol kilometra.