Tu je danas rotor

06:21h
0
S lijeva na desno leže Goran Aleksa i Krešo Zlatar, a stoje Marijan Tisaj i Miro Kovačić

Rijetko je običaj da u ovoj rubrici objavljujemo slike koje nije snimio autor priloga, ali pristigle su dvije fotografije, koje nastavljaju priču o uglu Basaričekove i Meštrovićeve u Koprivnici, gdje je danas rotor.

Sliku je poslao Miro Kovačić, koji je i na slici. Nešto je lošije tehničke kvalitete, radi se o amaterskoj snimci. Prikazuje grupu dječaka iz kvarta u ljeto 1961. godine.

Na slici s lijeva na desno leže Goran Aleksa i Krešo Zlatar, a stoje Marijan Tisaj i Miro Kovačić. Dečeci su danas stari oko 60 godina.

Ovo je livada ispred tzv. carinarnice, gdje su odvijalo djetinjstvo većine djece iz kvarta. U pozadini desno je tzv. Strujićeva kuća u Basaričekovoj 14, danas je tamo odvjetnik Marko Mioč i drugi, a nekad su stanovali Aleksovi, Belci, a bila je jedno vrijeme i Škola učenika u privredi, ŠUP.

Lijevo je današnja Meštrovićeva ulica, gdje je Flatzova kuća ista kao i danas. Ispred je kiosk za prodaju kruha, a u pozadini se naziru tzv. oficirske zgrade, u kojima su stanovala vojna lica.

Loading...