Turistička zajednica partner u EU projektu Four towers

10:47h
0
Detalj s konferencije za novinare u Nagykaniszi

U Nagykanizsi je održana konferencija za novinare na kojoj je predstavljen projekt Four towers financiran iz IPA programa Europske unije. Uz glavnog partnera grad Nagykanizsu ostali projektni partneri su grad Kaposvar te Sveučilište Pannonia iz Vesprema na mađarskoj strani te Turističke zajednice gradova Koprivnice i Čakovca na hrvatskoj strani.

Ukupna vrijednost projekta je gotovo 350.000 eura, a na TZ Koprivnice otpada gotovo 66.000 eura, dok će provedba trajati 16 mjeseci. Projekt se temelji na organizaciji turističkih manifestacija koje će poslužiti kao platforme za promidžbu te direktnu prodaju proizvoda lokalnih proizvođača iz Hrvatske i Mađarske. Naravno, koprivničke manifestacije involvirane u projekt su Renesansni festival ove godine te Podravski motivi u 2015.

Izraditi će se i zajednička baza podataka lokalnih proizvođača, obrtnika i starih zanata s ciljem  promidžbe istih te bolje tržišne dostupnosti.

Ujedno je na press konferenciji predstavljen i projekt biciklističke staze Željezne zavjese financiran iz programa South East Europe kako bi Mađari, koji su naša ciljana skupina dobili informacije o spomenutom projektu.