15.7 C
Koprivnica
Srijeda, 29. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
još dobrih vijesti

U Domovima zdravlja u Križevcima i Đurđevcu te ordinacijama u Rasinji i Glogovcu od srpnja se može obaviti dio pretraga iz kardiologije i pulmologije
U

Smanjit će se liste čekanja, nepotrebni troškovi putovanja, a povećat će se dostupnost nužnih pregleda za građane što će se osjetiti kroz par mjeseci provođenja ove usluge

Ne propustite

Iz Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije stiže još jedna odlična vijest.

Nakon što smo jučer pisali da su poslali liječnike na specijalizaciju, sada su objavili da se u sklopu projekta Telecordis kojeg je proveo Hrvatski zavod za hitnu medicinu, u Domu zdravlja od početka srpnja mogu obaviti redovite telemedicinske usluge s područja kardiologije i pulmologije. Korisnici mogu dobiti uslugu Holter tlaka, Holter EKG-a, 12-kanalni EKG i Spirometrije u ispostavama Križevci i Đurđevac te u ordinacijama opće/obiteljske medicine u Rasinji i Glogovcu.

– Područja Križevaca i Đurđevca u svojim lokalnim ordinacijama nemaju specijalista kardiologije te su pacijenti za jednostavne pretrage, poput EKG holtera, morali putovati u Koprivnicu – ističu iz Dom zdravlja.

Dom zdravlja Koprivničko-križevačke županije
Foto: Dom zdravlja Koprivničko-križevačke županije

Riječ je o pretragama koje traju i po dva dana, a ovime će se cijeli proces smanjiti.

– Proces je do sada funkcionirao tako da kada pacijent dobije uputnicu, 24-satni holter EKG-a ili tlaka, 12 kanalni EKG ili za spirometriju mora ići u bolnicu i vratiti se kući, pa drugi dan ponovno doći da mu se uređaj skine, a onda još čekati nalaz za očitanje i doći po njega. Nakon uvođenja telemedicine, pacijenti dođu u ordinaciju, dobiju uređaj i nalaz im se vrati očitan – poručuju.

Još jedna prednost telemedicine je da će se smanjiti liste čekanja, nepotrebni troškovi putovanja, a povećat će se dostupnost nužnih pregleda za građane što će se osjetiti kroz par mjeseci provođenja ove usluge.

Dom zdravlja Koprivničko-križevačke županije
Foto: Dom zdravlja Koprivničko-križevačke županije
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Na florijanskom trgu

FOTO/VIDEO Svečanim polaganjem vijenaca za sve stradale u Domovinskom ratu obilježen Dan državnosti

Povodom Dana državnosti, koji se obilježava sutra, 30. svibnja, kod Spomenika hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata na...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×