U Dubovcu će se graditi komunalna infrastruktura vrijedna 1,4 milijuna kuna

12:33h
0
Foto: Ilustracija

U cilju komunalnog opremanja građevinskog zemljišta, u dijelu zone centralnog gradskog područja Dubovec u Koprivnici, predviđena je izgradnja komunalne infrastrukture. Time će biti obuhvaćena izgradnja vodovodne mreže, sanitarne kanalizacije te oborinske kanalizacije investitora GKP Komunalac, plinske mreže investitora Koprivnica plin, prometnica, DTK kabelske kanalizacije te javne rasvjete koju financira Grad Koprivnica.


Izgradnja će se provoditi u skladu s važećim DPU Dubovec, u nekoliko faza, prva je faza započela početkom prosinca. Vrijednost  ugovorenih  radova je 521.180 kuna bez PDV-a, a njihov se završetak predviđa krajem ožujka 2014. godine, baš kao i vodoopskrbne mreže, za koju će biti izdvojeno 308.946 kuna bez PDV-a.

Za izvođača, provedenim postupkom javne nabave, odabran je i ugovoren Koming d.o.o. Koprivnica, a stručni  nadzor  nad  radovima  obavljati će GKP Komunalac d.o.o. Koprivnica.

Paralelno s izvođenjem vodoopskrbne mreže izvodi se i plinoopskrbna mreža. Vrijednost ugovorenih radova je 159.714 kuna bez PDV-a, čiji je završetak također predviđen za kraj ožujka iduće godine. Za izgradnju prometnica, DTK kabelske kanalizacije i javne rasvjete u tijeku je postupak javne nabave te se predviđa početkom 2014. godine započeti s izgradnjom.

Uz navedeno, predviđeno je i uređenje postojećeg dijela ulice Josipa Juraja Strossmayera u dužini 100 metara izgradnjom pješačko-biciklističke staze širine 2,80 metara s istočne strane i pješačke staze širine 1,50 metara sa zapadne strane odvojene od kolnika zelenim pojasom te izgradnja punog profila nastavka ulice Josipa Juraja Strossmayera s kolnikom širine sedam metara i pješačkim te pješačko-biciklističkim stazama u duljini 60 metara.

Investicija će obuhvatiti i izgradnju prometnice koja sječe Ulicu Josipa Juraja Strossmayera označene kao UK 2 s kolnikom širine šest metara, pješačko-biciklističkom stazom širine 2,5 metara  sa sjeverne strane i pješačkom stazom širine dva metra s južne strane ulice u dužini 166 metara. Izgradit će se i produžetak Ulice J. J. Strossmayera od UK 2 do Špoljarske ulice u dužini 105 metara, predviđen za jednosmjerni promet s kolnikom širine četiri metra i pješačko-biciklističkom stazom širine 2,8 metara.

Bit će izgrađena i DTK-kabelska kanalizacija, javna rasvjeta s ukupno 23 rasvjetna tijela, s ugrađenim predspojnim spravama koje se reguliraju u snazi od 70W-50W.

Predvidiva vrijednost navedenih radova je 1,4 milijuna kuna bez PDV-a. Izgradnju prometnica i DTK kabelske kanalizacije te javne rasvjete financira Grad Koprivnica, a investiciju provode Koprivničke ceste d.o.o.

čitam...