0.7 C
Koprivnica
Subota, 9. prosinca 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

U knjižnici održan stručni skup o radu s romskom djecom
U

Ne propustite

Povodom 8. travnja, Svjetskog dana Roma u organizaciji Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” Koprivnica održan je u utorak, 5. travnja 2011. drugi po redu Okrugli stol “Iskustva u radu s romskom djecom u dječjim vrtićima, školama i knjižnicama na koprivničkom području”.

Skup je organiziran radi okupljanja i povezivanja te razmjene iskustava između ustanova i udruga koje se bave odgojem i obrazovanjem Roma te unapređivanjem života romske zajednice na širem koprivničkom području.

Prisustvovalo je tridesetak sudionika, a među njima predstavnici Udruge Roma Koprivničko-križevačke županije “Korak po korak”, predstavnici Grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije, koprivničkog Centra za socijalnu skrb, Obiteljskog centra Koprivničko-križevačke županije, Udruge za osobe s invaliditetom Grada Koprivnice “Bolje sutra”, Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica i Mjesnog odbora Herešin te predstavnici dječjih vrtića i škola iz Koprivnice, Sokolovca, Rasinje, Sigeca, Legrada, Drnja, Novigrada Podravskog, Reke i Plavšinca.

Skup 5.4.11. 2Održano je sedam izlaganja o iskustvima dobre prakse u vrtićima i školama u Koprivnici i na koprivničkom području, gdje se provode različiti oblici redovnog i dodatnog rada s romskom djecom i učenicima kako bi im se pomoglo da se što uspješnije socijaliziraju i ostvare uspjeh u školi. Slavica Mihalec-Kanižaj iz Dječjeg vrtića „Tratinčica“ Koprivnica govorila je o djeci romske nacionalnosti u mješovitoj vrtićkoj skupini „Lastavica“ u Reki, Irena Josipović iz Dječjeg vrtića „Fijolica“ Novigrad Podravski o uključivanju romske djece u dječji vrtić, Edita Šestak, odgajateljica-volonter o projektu Male škole za romsku djecu s koprivničkog područja, Višnja Šestak, učiteljica iz OŠ „Blaž Mađer“ Novigrad Podravski – PŠ Plavšinac o trogodišnjem radu s romskom djecom, uspjesima, neuspjesima i vizijama, Vesna Petrušić i Auer-Gregor iz OŠ «Braća Radić» Koprivnica o uspješnoj integraciji romske djece u školu, Ksenija Krušelj, voditeljica obrazovanja u Pučkom otvorenom učilište Koprivnica) o osposobljavanju za romskog pomagača, a Ljiljana Vugrinec o novostima u radu s romskom djecom u Knjižnici i čitaonici «Fran Galović» Koprivnica. Aktivno je svojim savjetima i zapažanjima sudjelovao i Zoran Horvat, tajnik romske Udruge “Korak po korak”.

Nakon četverosatnog programa koji se sastojao i od vrlo plodonosnih rasprava te dogovora o budućoj suradnji i jačem međusobnom povezivanju, doneseni su i zaključci. I nadalje će se strategijom malih koraka ići prema zajedničkom cilju što uspješnijeg uključivanja u zajednicu najmlađih članova romske zajednice – djece i mladih. Također je zaključeno kako u tom smislu treba više pažnje posvetiti i radu s njihovim roditeljima, odnosno edukaciji odraslih o potrebi i koristi obrazovanja i školovanja kako bi djeca i u obiteljima imala više podrške da polaze i završe školu.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Podravske Sestvete

FOTO Uz kratku liturgiju Sevečani upalili drugu adventsku svijeću

Sesvečki vjernici noćas su upalili drugu od četiri svijeće u adventskom vijencu u parku ispred Župne crkve Svih Svetih...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti