U koprivničkoj bolnici očekuju proširenje usluga na račun HZZO-a

11:26h
0
Koprivnička bolnica "Dr. Tomislav Bardek" // foto: arhiva
Koprivnička bolnica // Foto: ePodravina.hr

Koprivnička bolnica “Dr. Tomislav Bardek” ovih bi dana trebala sklopiti novi ugovor s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje. Njime će definirati koje će medicinske usluge ove i iduće godine bolnica moći obavljati na račun HZZO-a.

Ravnatelj bolnice dr Petar Stapar očekuje da će uspjeti dogovoriti nove usluge koje im HZZO dosad nije plaćao, no tome usprkos pacijenti su ih u koprivničkoj bolnici mogli dobiti, pa nisu morali odlazili u udaljene kliničke centre.

MARKETING EPODRAVINA.HR

– Recimo, imamo vaskularnog kirurga koji radi vaskularne operacije a mi takvog nismo mogli imati ugovorenoga. Zatim, tu je implantacija elektrostimulatora srca. Zatim tu su i neke pretrage na gastroenterologiji. Imamo nekih načina da bismo probali ugovoriti te nove usluge koje smo u stanju pružati – rekao je ravnatelj Stapar.

Stapar podsjeća da je ravnatelj HZZO-a Siniša Varga tijekom lanjskog posjeta rekao da zna da koprivnička bolnica svojim pacijentima pruža daleko više od onoga što joj zavod financijski podmiruje, te da će ta svojevrsna nepravda do 2014. biti ispravljena.

izvor: radio-drava.hr

čitam...