IZVJEŠĆE

U koprivničkoj bolnici preminulo pet pozitivnih osoba, 15 je na respiratoru

Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana, poručuju.

10:15h
0
Covid odjel
Covid odjel // Foto: Marko Dedić

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije objavio je kako je u koprivničkoj Općoj bolnici dr. Tomislav Bardek preminulo pet osoba pozitivnih na koronavirus “koje su u kliničkoj anamnezi imale i druge pridružene bolesti, a dvije nisu bile cijepljene protiv koronavirusa.” Rođene su 1932., dvije 1940., 1941. i 1953. godine.

Glede pozitivnih, zabilježen je 121 novih slučaj. Trenutno ih je aktivno 1235.

– Ozdravilo je 47 osoba, a na bolničkom se liječenju nalaze 83 pacijenta, od kojih je 15 na respiratoru. Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 490 uzoraka – PCR i brzim antigenskim testiranjem, sa sumnjom na koronavirus. Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 je potvrđena kod 15176 osoba – stoji u izvješću.

– Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana – poručuju.

Podsjetimo, Stožer je poslao obavijest o punktovima za cijepljenje kojih će se tijekom pet dana održati jednako toliko. Na kojim će se lokacijama održati pogledajte ovdje.