4.3 C
Koprivnica
Petak, 19. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
teška vremena

U listopadu gotovo 400 ljudi ostalo bez posla, evo gdje se traže radnici
U

Ne propustite

Područni ured Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Križevcima objavio je podatke o kretanju zaposlenosti, odnosno nezaposlenosti u Koprivničko-križevačkoj županiji za listopad.

Tako se u mjesecu iza nas 396 osoba prijavilo na Zavod za zapošljavanje. Od toga su bez posla ostala njih 238.

Nezaposlene osobe izravno iz radnog odnosa najviše dolaze iz djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane, njih 53, zatim prerađivačke industrije, trgovine  na veliko i na malo…

Najviše novoprijavljenih osoba bilo je u Koprivnici, 200 osoba, zatim u Ispostavi Đurđevac 112 osoba te najmanje u Križevcima, njih 84.

Bilo je 496 potreba za radnicima od strane poslodavaca, što je za 38,9% više nego u rujnu te za 7,6% manje nego u listopadu prethodne godine.

Krajem listopada na području Koprivničko-križevačke županije evidentirane su
2.234 nezaposlene osobe. U odnosu na mjesec rujan evidentirano je 66 osoba ili 3,0% više, dok je u odnosu na mjesec listopad prethodne godine evidentirano 476 osoba ili 27,1% više.

U odnosu na prethodni mjesec u ispostavama Đurđevac i Koprivnica evidentiran je rast broja nezaposlenih osoba, i to u Ispostavi Đurđevac za 34 osobe ili 5,9% te u Ispostavi Koprivnica za 39 osoba ili 3,1% dok je u Ispostavi Križevci evidentiran pad, i to za 7 osoba ili 2,2%.

Tijekom deset mjeseci 2020. godine u evidenciju Zavoda ušlo je 3.717 osoba, što je u
odnosu na isto razdoblje 2019. godine više za 137 osoba ili 3,8%.

Najtraženija zanimanja u mjesecu listopadu bila su: nastavnik, prodavač, liječnik, njegovatelji, radnici u preradi, čistači.

Nezaposlenost, dobrim dijelom uzrokovana koronakrizom, bilježi rast u cijeloj županiji, a tijekom listopada potporama za očuvanje radnih mjesta za mjesec rujan obuhvaćena su 38.683 radnika kod 13.525 poslodavaca.

 

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Kakve su vaše teorije?

Što je sad ovo? Čitatelj snimio neuobičajen trag na nebu: Očito avionu ne valja katalizator!

"Čisto" nebo, gušći zračni promet i društvene mreže vrlo brzo postanu zatrpane išaranim plavetnilom. U prvom dijelu rečenice krije...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×