5.1 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 22. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Pažnja, pažnja

U noći na nedjelju počinje zimsko računanje vremena
U

Ne propustite

U noći sa subote na nedjelju završava ljetno računanje vremena. U nedjelju u 3 sata kazaljke na satu moramo pomaknuti za jedan sat unatrag, na 2 sata.

Koprivničko-križevačka policija izvijestila je javnost da prelaskom na zimsko računanje vremena započinje obvezno korištenje svjetala na vozilima tijekom dana.

Tko to neće poštovati, prijeti mu novčana kazna od 300 kuna.

“Tijekom cijele godine, svi vozači moraju noću i u slučaju smanjenje vidljivosti (magla, kiša, snijeg i drugo) na svojim vozilima za vrijeme vožnje imati upaljena svjetla. Za vozače motornih vozila koji noću i u vrijeme smanjene vidljivosti ne upale svjetla na motornim vozilima kojima upravljaju predviđena je novčana kazna od 500 kuna, a za vozače bicikala koji noću i u vrijeme smanjene vidljivosti upravljaju biciklima na kojima nisu upaljena svjetla predviđena je novčana kazna od 300 kuna”, dodali su iz policije i podsjetili bicikliste i da noću i u vrijeme smanjene vidljivosti moraju biti označeni reflektirajućim prslukom ili reflektirajućom biciklističkom odjećom.

IZ HEP-a su, pak, priopćili da s povratkom na zimsko računanje vremena, električna energija utrošena od 7 sati do 21 sat obračunava se prema višoj tarifi, a energija utrošena u razdoblju od 21 sata do 7 sati prema nižoj tarifi.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Pet plus

Predivna dama haljinicom istaknula savršenu liniju i pozirala nam za čistu peticu!

Ne znamo što točno ova predivna dama fotografira, ali znamo da je za nas namjestila savršenu pozu za fotku! Potpuno...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×