RADOVI

U Pitomači kreće izgradnja vodovoda za Šašnato polje i Križnicu, projekt košta oko tri milijuna kuna

Ukupna vrijednost radova je oko 3,2 milijuna kuna, a sredstva su osigurana iz redovitog plana financiranja Hrvatskih voda i Općine Pitomača.

12:42h
0
Foto: pitomaca.hr

Kako je ovih dana završen postupak javne nabave i sklopljen ugovor s izvođačem radova, Pitomača kreće u izgradnju sustava vodoopskrbe naselja Križnice s odvojkom prema ulici Šašnato polje.

Projekt će se provesti u dvije faze. Prva faza predviđa izgradnju šest kilometara dugog vodoopskrbnog cvjevovoda za Šašnato polje. Druga faza se faza odnosi na radove za prekodravsko naselje Križnica u duljini od oko 12 kilometara.

Projektom su predviđeni i kućni priključci na vodoopskrbnu mrežu kao što je to slučaj i u EU projektu Aglomeracija Pitomača koji je također u fazi provedbe. Ukupna vrijednost radova je oko 3,2 milijuna kuna, a sredstva su osigurana iz redovitog plana financiranja Hrvatskih voda i Općine Pitomača.

Za provedbu je zadužena pitomačka tvrtka Vodakom d.o.o., a izvođač radova je tvrtka Bagergrad d.o.o. iz Pitomače. Rok za završetak radova je kraj 2021. godine.

čitam...