12.3 C
Koprivnica
Nedjelja, 24. rujna 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
DRUŠTVO MULTIPLE SKLEROZE I ROTOR

U subotu bicikliramo za oboljele od multiple skleroze, R. Funtek: Brojimo 105 članova, mladi sve više obolijevaju, pogotovo žene
U

Start biciklijade je u subotu 3. lipnja, s početkom u 10 sati na Zrinskom trgu u Koprivnici, a biciklisti će se kretati rutom Zrinski trg -> Trg bana Josipa Jelačića -> Ulica M.P.Miškine -> Čarda -> Đelekovečka cesta -> Koprivnička ulica Torčec -> Ulica braće Radić Torčec -> Šoderica

Ne propustite

Društvo multiple skleroze Koprivničko-križevačke županije u suradnji s Biciklističkim klubom „Rotor“ ove subote organizira treću humanitarnu biciklijadu „Biciklirajte s nama, biciklirajte za one koji ne mogu“ koju podržava Koprivničko-križevačka županija.

Biciklijada se organizira povodom Svjetskog dana multiple skleroze kako bi se u javnosti podigla svijest o ovoj teškoj bolesti, a kako je istaknuo zamjenik župana Ratimir Ljubić, Županija se i ove godine sa zadovoljstvom odazvala na sudjelovanje u humanitarnom projektu čiji je pokrovitelj.

U ime Društva obratila se predsjednica Radmila Funtek koja je Županiji zahvalila na podršci i pokroviteljstvu te upozorila kako broj oboljelih nažalost raste te je sve više mlađih osoba koje obolijevaju od multiple skleroze.

– Brojimo oko 105 članova na našem području, no realan broj je još i veći, sigurno dvostruko više. Nažalost, mladi sve više obolijevaju, a u strukturi oboljelih je više žena nego muškaraca. Društvo nastoji pomoći članovima, skinuti stigmu s bolesti i ovo je jedan od načina da pokažemo kako možemo sve iako bolujemo od bolesti koja ima 1.000 lica – istaknula je Funtek.

Inicijator biciklijade, član Biciklističkog kluba Rotor i član Društva Tomislav Lončar prisjetio se kako se ideja razvila te dodao kako se nada da će i ove godine odaziv biti odličan.

– Poanta je pokrenuti ljude i usput upozoriti na bolest o kojoj se u javnosti možda ne priča dovoljno. Drago nam je da možemo organizirati bicklijadu nakon pauze zbog korone i vjerujem da će se mnogi odazvati i podržati ovu akciju koja ima humanitarni karakter. Ideja se inače razvila unutar Društva i sretni smo što smo se otvorili i prema javnosti. Primijetio sam koliko pozitivno na mene djeluje aktivnost u obliku bicikliranja i to želimo pokazati i drugima, družit ćemo se i razgovarati, dokazati jedni drugima da ako želimo možemo učiniti sve. Važno je skinuti predrasude o ovoj bolesti – naglasio je Lončar.

Start biciklijade je u subotu 3. lipnja, s početkom u 10 sati na Zrinskom trgu u Koprivnici, a biciklisti će se kretati rutom Zrinski trg -> Trg bana Josipa Jelačića -> Ulica M.P.Miškine -> Čarda -> Đelekovečka cesta -> Koprivnička ulica Torčec -> Ulica braće Radić Torčec -> Šoderica gdje je predviđeno zajedničko druženje.

Za djecu mlađu od 16 godina obavezna je kaciga, a prikuplja se i humanitarni prilog.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

vrhunske izvedbe

FOTO Muzej Grada Đurđevca ispunili mladi željni klasične glazbe, nastupio je Zagrebački puhački trio

Zagrebački puhački trio nastupio je u Muzeju grada Đurđevca pred mnogobrojnom publikom. Trio je izveo skladbe hrvatskih i inozemnih skladatelja,...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti