U svega tri dana saniran kolnik u Starčevićevoj

11:50h
0
Kolnik u Starčevićevoj saniran je u svega tri dana; Foto: Ivan Brkić

Jedna od frekventnijih prometnica u Koprivnici, ali svakako i prometnica u izrazito lošem stanju bila je Ulica Ante Starčevića. ”Bila” stoga što je Županijskoa uprava za ceste (ŽUC) u svega tri dana sanirala uništeni kolnik Starčevićeve. Svi se sjećaju rupa dubokih i po desetak centimetara koje su krasile Starčevićevu i uništavale automobile koji su svakodnevno onuda prolazili.

– Sanirali smo stari ispucali gornji sloj asfalta na kojem se već nazirala mreža pa nije bilo moguće pokrpati rupe već smo skidali taj gornji sloj u debljini od pet do šest centimetara u cijeloj Starčevićevoj i dijelu Ivanjske navukli novi sloj asfalta – rekao nam je ravnatelj ŽUC-a, Krešimir Janach.

Grad poslao inspekciju u Starčevićevu 

Financijska ”težina” sanacije kolnika u Starčevićevoj kreće se oko 450 tisuća kuna. Zahvaljujući dobroj organizaciji u ŽUC-u i velikom broju strojeva koji su korišteni pri sanaciji kolnika, Starčevićeva je ulica u svega tri dana dobila novi gornji sloj asfalta.

– Pri realizaciji projekta bilo je nekih problema s Gradom jer postoji projekt da na križanju Starčevićeve i Ivanjske ide rotor pa su u Gradu bili protiv sanacije prije nego se taj projekt realizira, a za njega, naravno, nema dovoljno novaca – rekao je Janach i dodao da im je iz Grada u Starčevićevu čak poslana inspekcija kako bi utvrdila odvijaju li se radovi po pravilima.

U Gradu pak kad je riječ o Starčevićevoj vlada stanje iznenađenja, jer sve je riješeno na ‘ho ruk’.

– O sanaciji kolnika u Starčevićevoj saznali smo iz medija, a od ŽUC-a nismo o tome dobili nikakve informacije. Tražili su jedino suglasnost da obave sanaciju pješačko-biciklističke staze što im je uvaženo i izdani su im uvjeti za rad – pojasnila je Maja Ištvan Krapinec, pročelnica gradskog Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, prostorno uređenje i zaštitu okoliša.

Sanirati će i pješačko-biciklističke staze

Radove na sanaciji pješačko-biciklističke staze u Starčevićevoj Janach je najavio za slijedeći tjedan, iako staze nisu u nadležnosti ŽUC-a nego Grada.

– Radovi na pješačko-biciklističkoj stazi koje planiramo tijekom slijedećeg tjedna neće iziskivati posebnu regulaciju, preusmjeravanje niti zaustavljanje prometa jer će strojevi bit smješteni izvan kolnika tako da će se promet Starčevićevom neometano odvijati – objasnio je Janach.

U ŽUC-u planiraju frezanje, popravak i zamjenu rubnika u ulici Taraščice paralelno sa rekonstrukcijom Basaričekove u kojoj ćemo imati rotor i nakon njegove izgradnje desetak metara kraći park, a projektira se i Starogradska.