zajednički projekt

U tijeku je postupak javne nabave za veliku rekonstrukciju dječjeg vrtića Loptica

Odabrani postupak javne nabave je natjecateljski postupak uz pregovore koji će rezultirati ugovorom ključ u ruke s odabranim natjecateljem, a odabrani natjecatelj će radove provesti na način projektiraj i gradi

13:06h
0
DV Loptica, jesenska zabava // Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

U tijeku je postupak javne nabave za opsežnu rekonstrukciju montažne zgrade dječjeg vrtića Loptica procijenjene vrijednosti 2.775.000,00 kuna (s PDV-om). Dokumentaciju za nadmetanje zajednički su pripremili Grad Koprivnica, Regionalna energetska Agencija Sjever te vanjski stručnjaci za javnu nabavu inovacija (public procurement of innovation, PPI).

Radovi su sufinancirani putem projekta Public pROcureMent of INnovation boosting greEN growTh in MED area (akronim PROMINENT MED) koji se provodi u sklopu programa Interreg Mediterranean. Fokus projekta je na uvođenju javne nabave inovacija u jedinice lokalne samouprave na području Mediterana. U sklopu projekta četiri partnerske zemlje – Hrvatska, Italija, Portugal i Španjolska – istovremeno su pokrenule investicije za razvoj rješenja usmjerenih u povećanje energetske učinkovitosti javnih zgrada.

MARKETING EPODRAVINA.HR

Cilj rekonstrukcije je povećanje energetske učinkovitosti, rekonstrukcija unutarnjih prostora, unaprjeđenje uvjeta za razvoj djece te produljenje vijeka trajanja zgrade vrtića. Grad Koprivnica pilot projektom PROMINENT MED od natjecatelja traži inovativni pristup kojim bi se na učinkovit način rekonstruirala ova montažna zgrada. Inovativna rješenja bit će nužna u dijelu radova energetske obnove i sanacije instalacija vodovoda i odvodnje jer su na tim dijelovima zgrade uočena ograničenja, zbog kojih je provođenje uobičajenih mjera vrlo otežano.

Odabrani postupak javne nabave je natjecateljski postupak uz pregovore koji će rezultirati ugovorom ključ u ruke s odabranim natjecateljem, a odabrani natjecatelj će radove provesti na način projektiraj i gradi, što znači da će sukladno ugovoru biti odgovoran kako za projektiranje, tako i za izvođenje radova. Za ponuđena inovativna rješenja natjecatelji će biti posebno bodovani.

Radovi na opsežnoj transformaciji montažnog vrtića rezultirat će sljedećim provedenim mjerama:

  • Povećanje toplinske zaštite ovojnice zgrade odnosno vanjskih zidova, stropa prema tavanu i stolarije
  • Sanacija svih instalacija vodovoda i odvodnje u sanitarnim čvorovima
  • Povećanje količine dnevnog svijetla u unutarnjim prostorima postavljanjem prozirnih elemenata na nadstrešnice iznad terasa
  • Ugradnja didaktičkih sredstava i pomagala kao sastavnog dijela fasade zgrade
  • Sanacija unutarnjih pregradnih zidova koji su oštećeni uslijed vlage
  • Zamjena postojećeg završnog podnog sloja u dječjim prostorijama i u hodniku
  • Ugradnja visokoučinkovitog sustava proizvodnje toplinske energije za grijanje i proizvodnje potrošne tople vode
  • Ugradnja ventilacijskog sustava s rekuperacijom u dječje prostorije

U sklopu projekta PROMINENT MED osiguran je iznos od 1.475.000,00 kn, dok je Grad Koprivnica iz gradskog proračuna osigurao 1.300.000,00 kn. Izvršenje ugovora očekuje se najkasnije do 31. kolovoza 2019. godine.

čitam...