U Zagrebu ipak brani Rodić

12:35h
0

081115-petkovic-mNakon remija bez pogodaka u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa s Hajdukom na Poljudu, pred Slavenom Belupom je u nedjelju prvenstveno gostovanje kod Zagreba. Trener Mile Petković promijenit će nekoliko igrača u odnosu na splitsku utakmicu, pa se u početnu jedanaestoricu vraćaju Rodić, Purić, Gregurina i Jajalo.

– Imamo problema, odigrali smo u ovom tjednu dvije utakmice, s Varteksom i Hajdukom, i to je ostavilo traga na igračima. Neovisno o tome, očekujem da odigramo dobru utakmicu protiv Zagreba, jer je uvijek u Kranjčevićevoj bila dobra utakmica kad je Slaven gostovao. Zagreb ima iskusnog Vugrinca i sad već afirmirane mlade igrače Brkljaču, Mujdžu, Parlova. Bit će sigurno jedna dobra utakmica u kojoj se želimo nadigravati i igrom doći do za nas aktivnog rezultata. Ne znamo igrati na neriješeno, kao ni Zagreb, no stjecajem okolnosti i Zagreb je kod kuće i u gostima odigrao par utakmica neriješeno. Vjerujem da će biti dosta šansi, očekujem da budemo na boljoj razini igre nego u Splitu i da ćemo nešto upisati na naš konto – rekao je Mile Petković na konferenciji za novinare.

Na vrata će ipak Rodić, iako je Pelin bio junak utakmice s Hajdukom?

– Pelin je dobro branio i razmišljali smo o mogućnosti da stane na gol, što sigurno ne bi bila pogreška. Međutim, došao sam do zaključka da ne treba vući takve poteze. Pelin će sigurno braniti uzvratnu utakmicu Kupa s Hajdukom, a Rodićeve pogreške nisu bile ništa veće od onih koje su činili igrači u obrani i napadu. Nismo željeli sad mijenjati Rodića jer bi takav potez mogao djelovati destabilizirajuće i mogao bi dovesti do toga da izgubimo oba vratara – objasnio je Slaveno trener.

U Kranjčevićevoj će Farmaceuti vjerojatno istrčati u sastavu: Rodić – Purić, Rogulj, Lapić, Čaval – Poldrugač – Gregurina, Šafarić, Jajalo – Jurić, Vručina. Utakmica u Kranjčevićevoj počinje u nedjelju u 15,30 sati, sudit će Proleta iz Opuzena.  U 15. kolu sastaju se u istom terminu i Varteks – Osijek, Zadar – Šibenik, Cibalia – Dinamo te Croatia Sesvete – Inter Zaprešić, a u večernjem terminu od 20,15 uz izravni prijenos na HTV 2 igraju Hajduk i Rijeka.

U ponedjeljak u 15 prijateljska utakmica s Naftom iz Lendave u Koprivnici

čitam...
Loading...