HT PRVA LIGA

U zaprešićkom Interu potvrđen slučaj korone, a u petak igraju protiv Slaven Belupa: “Nije ugrožen nastavak natjecanja”

Na pojavu koronavirusa među nogometnim djelatnicima reagirao je i Hrvatski nogometni savez, potvrdivši kako je odmah obaviještena nadležna epidemiološka služba, kao i radna skupina HNS-a za povratak natjecanju.

12:50h
0
Foto: Mateo Alečković
Foto: Mateo Alečković

Slaven Belupo u petak, u 20 sati, u sklopu pretposljednjeg 35. kola HT Prve lige na Gradskom stadionu Ivan Kušek Apaš igra protiv zaprešićkog Intera. Podsjetimo, utakmice domaćeg prvenstva odvijaju se ispred ograničenog broja gledatelja zbog epidemije koronavirusa te se poštuju preporučene epidemiološke mjere. Otkako se nogomet vratio, među nogometašima te ostalim članovima klubova nije zabilježen slučaj. Do jučer kada se pojavila informacija kako je upravo u redovima Intera, ovotjednog protivnika Slavena, evidentirana oboljela osoba.

– Sukladno preporukama stožera CZ RH i radne skupine za povratak natjecanju HNS-a prilikom pojave pozitivne osobe na Covid-19 virus, odmah je obaviještena nadležna epidemiološka služba koja je provela izvid i sukladno njihovom zaključku su kontakti povećanog rizika stavljeni u samoizolaciju, a nad kontaktima niskog rizika će se provesti pojačani nadzor u idućem period, te će se promptno reagirati temeljem epidemiološke situacije. Nadležni epidemiolog na temelju izvida nije procijenio rizičnim klub s kojim je odigrana utakmica u subotu, ali je isti obaviješten od strane radne skupine za povratak natjecanju HNS-a o nalazu, te je preporučen pojačan nadzor u sljedećem periodu – poručili su iz Intera.

Na pojavu koronavirusa među nogometnim djelatnicima reagirao je i Hrvatski nogometni savez, potvrdivši kako je odmah obaviještena nadležna epidemiološka služba, kao i radna skupina HNS-a za povratak natjecanju. Dodaju kako je klub reagirao prema svim protokolima i preporukama.

– Nadležna epidemiološka služba je provela izvid te su sukladno njihovom zaključku kontakti povećanog rizika stavljeni u samoizolaciju – među takvim nema igrača prve momčadi. Nad kontaktima niskog rizika provest će se pojačani nadzor u idućem razdoblju te će se prema potrebi promptno reagirati temeljem epidemiološke situacije. Nadležni epidemiolog na temelju izvida nije procijenio rizičnim klub s kojim je odigrana utakmica (NK Rijeka), no radna skupina HNS-a obavijestila ga je o ovom nalazu i preporučila pojačani nadzor u narednom razdoblju. Sukladno provedenom izvidu i odlukama nadležnog epidemiologa, u ovom trenutku nije ugrožen nastavak natjecanja za NK Inter Zaprešić – navili su iz HNS-a.

čitam...