IZVJEŠĆE

U županiji 13 novih slučajeva zaraze, preminula je jedna osoba, a upravo traje cijepljenje u Đurđevcu

Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 49 uzoraka sa sumnjom na SARS – CoV-2 virus, a od početka pandemije je testirano 21127 osoba, navodi Stožer.

09:33h
0
Foto: Jurica Karan
Ilustracija // Foto: Jurica Karan

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije poslao je novo priopćenje.

– Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon preostalih pristiglih nalaza testiranih uzoraka na SARS – CoV-2 virus na području županije potvrđeno 13 novih slučaja bolesti COVID-19.

Na području županije trenutno je aktivno 56 slučajeva bolesti COVID-19, ozdravilo je šest osoba, a na bolničkom se liječenju nalazi 14 osoba. U OB Koprivnica preminula je jedna osoba s pozitivitetom na koronavirus (1963. godište) koja je u kliničkoj anamnezi imala i druge bolesti.

Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije, bolest COVID-19 je potvrđena kod 6070 osoba. Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 49 uzoraka sa sumnjom na SARS – CoV-2 virus, a od početka pandemije je testirano 21127 osoba – stoji u izvješću.

Podsjetimo, upravo je u tijeku cijepljenje u Đurđevcu.

– Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije i nadalje apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se smanjilo širenje SARS – CoV-2 virusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana – dodaju.