Ubuduće lakše do većeg stana u koprivničkim Šparnim hižama

10:36h
0
Šparna hiža // Foto: apos-koprivnica.hr

Ovaj će tjedan biti objavljeni pozivi zainteresiranima za kupnju stana u četvrtoj šparnoj hiži ili obiteljskih šparnih kuća na koprivničkom Lenišću. Lista reda prvenstva bit će sastavljena prema novim odredbama Pravilnika koje su na snazi od 31. ožujka.

Osim tehničkih po sili zakona, izmjene su nastale zbog potreba budućih stanara, rekla nam je direktorica koprivničke Agencije za društveno poticanu stanogradnju Jasna Markušić, istaknuvši kao prvu jednostavniju proceduru za članove vanbračnih zajednica:

– Mi smo njima sada omogućili da oni mogu taj svoj vanbračni status dokazati na jednostavniji način. Sada je dovoljno da vanbračni partneri jednu takvu izjavu daju i da je ovjere kod javnog bilježnika bez još dva svjedoka, što je svakako jednostavnije. Oni time dokazuju svoj vanbračni status, temeljem čega i dobivaju određeni broj bodova kao članovi obiteljskog domaćinstva.

Drugom izmjenom omogućena je kupovina stana s više soba članovima bračnih zajednica, što je dosad bilo nemoguće jer su supružnici imali pravo na samo jednu, zajedničku sobu, te ako još nisu imali ni djece, mogli su kupiti manji a ne veći stan:

– Napisali smo sad u Pravilniku da svaki član obiteljskog domaćinstva može zatražiti da mu se dodijeli jedna soba. Tako smo omogućili da zadovoljimo želje naših kupaca. To se pokazalo iz dosadašnje tri šparne hiže da je taj način bolji za naše kupce.

Recimo i da izgradnja treće šparne hiže kasni zbog vremenskih prilika koje su onemogućavale radove na građevini. Prema trenutnim pokazateljima, kaže direktorica Aposa Jasna Markušić, trebala bi biti gotova najkasnije sredinom lipnja.

Izvor: www.radio-drava.hr 

čitam...