GiftedHUHR

Učenici i učitelji iz Križevaca i Mađarske u Đurđevcu sudjelovali na susretu punom sadržaja, u sklopu projekta GiftedHUHR

Cilj susreta bio je upoznavanje i suradnja škola partnera kroz edukativne aktivnosti. Aktivnosti su bile osmišljene na više lokacija u Đurđevcu, ciljano kako bi gosti iz Križevaca i Mađarske upoznali gradske znamenitosti i povijest grada.

14:26h
0
Foto: OŠ Đurđevac

U Osnovnoj školi Đurđevac provodi se projekt pod nazivom „Encouraging and developing gifted kids for more advanced crossborder area” akronim „GiftedHUHR“. Radi se o projektu međugranične suradnje za poticanje rada s darovitim učenicima.

Započeo je s provođenjem 15. lipnja 2020. godine i traje 16 mjeseci, do 14. listopada 2021.

Projekt je sufinanciran od strane Europske unije u okviru Interreg V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. Vrijednost projekta je 64,836,99 EUR, a od toga 9.725,55 EUR sufinancira osnivač Grad Đurđevac.

Škole partneri su: Osnovna škola Ljudevita Modeca Križevci, Osnovna škola Đurđevac i Javni obrazovni centar Zalaegerszeg iz Mađarske.

Projektom su planirani edukativni susreti učenika i učitelja škola partnera. Kako zbog koronakrize to do sada nije bilo moguće realizirati, aktivnosti se odrađuju sada, krajem provedbe projekta.

Prvi takav susret održan je u školi u Đurđevcu i u gradu Đurđevcu, 17. rujna 2021. godine. Projektni tim osmislio je aktivnosti za učenike i učitelje tijekom cijelog dana.

Cilj susreta bio je upoznavanje i suradnja škola partnera kroz edukativne aktivnosti. Aktivnosti su bile osmišljene na više lokacija u Đurđevcu, ciljano kako bi gosti iz Križevaca i Mađarske upoznali gradske znamenitosti i povijest grada.

– Učenike i njihove učitelje dočekali smo u našoj školi, glazbenim pozdravom školskog pjevačkog zbora i ravnatelja škole, a uslijedio je doručak i aktivnosti upoznavanja. Zatim smo, prateći kartu grada, prošli kroz Trg sv. Jurja do Crkve sv. Jurja gdje smo naučili o crkvi i Legendi o sv. Jurju, koja nam je poslužila kao tematika za dramske igre. Pod  stručnim vodstvom istražili smo Posjetiteljski centar Đurđevački pijesci, a nakon ručka u Starom Gradu obišli smo mini životinjski park Hrvatska Sahara. Pri povratku u školu integrirali smo naučeno i evaluirali aktivnosti tijekom dana – ispričali su organizatori.

Ravnatelj škole je sudionicima uručio Zahvalnice i prigodne poklone koje su omogućili: Osnovna škola Đurđevac, Grad Đurđevac te izdavačke kuće Školska knjiga, Profil i Alfa.

– Zahvaljujemo svima koji su nam omogućili da uspješno organiziramo i realiziramo prvi jednodnevni edukativni susret škola partnera na projektu GiftedHUHR – poručuju organizatori iz đurđevačke škole.