Učenici OŠ Braće Radić nagrađeni na natječaju Oboji svijet šarenim bojama tolerancije

06:05h
0
Nagrađena fotografija FIlipa Šoštarića

Forum za slobodu odgoja raspisao je nagradni natječaj pod nazivom Oboji svijet šarenim bojama tolerancije, a na njega su svoje radove prijavili i učenici koprivničke Osnovne škole Braće Radić.


Natječajem se željelo potaknuti mlade naraštaje na promišljanja o temama koje su neophodne za stvaranje društva utemeljenog na vrednotama pravednosti, kritičkog mišljenja, socijalne osjetljivosti, samosvijesti, tolerancije i dijaloga. Na natječaj su se mogli prijaviti učenici osnovnih i srednjih škola iz područja cijele Hrvatske pa su tako na njega pristigla 453 rada učenika iz 114 škola i 20 županija te je na njemu ukupno sudjelovalo 1.800 učenika.

– Na natječaju smo postigli zapažene rezultate. Učenici 4.c  razreda sudjelovali su u kategoriji video tolerancija. Njihov uradak kojeg je snimio učenik Joško Glavina pod mentorstvom učiteljice Vesne Mlinarić nosi naziv Tolerancija, zajedništvo, prijateljstvo i pjesma u 4c. Komisija je odabrala dva najbolja video uratka osnovnih i srednjih škola te ih nagradila. Među njima je i naš rad. Vrlo smo sretni i ponosni na postignuti rezultat – istaknuli su djelatnici OŠ Braće Radić.

Učenik Filip Šoštarić iz 2. d razreda također je dobio nagradu. On je sa svojom fotografijom osvojio 4. mjesto te poklon bon u iznosu 500 kuna i pohvalnicu.

Svečana priredba i dodjela nagrada održana je u Centru za kulturu Trešnjevka na kojoj su nagrađeni učenici bili sa svojim učiteljicama i roditeljima.

{vsig}vijesti/11-2013/galerija-tolerancija{/vsig}

čitam...