Godišnja Etwinning koferencija

Učiteljice iz OŠ Koprivnički Ivanec sudjelovale na konferenciji Za razvoj učitelja budućnosti

Konferencija je održana u Zagrebu u organizaciji Agencije za mobilnost i programe EU, a temama je bila namijenjena početnicima odgojno-obrazovnih ustanova u području Etwinninga.

09:13h
0
Foto: Facebook

Učiteljice Osnovne škole Koprivnički Ivanec, Branka Stančin-Levanček i Renata Glavica sudjelovale su na godišnjoj Etwinning konferenciji “Za razvoj učitelja budućnosti” kao jedine predstavnice Koprivničko-križevačke županije. Konferencija je održana u Zagrebu u organizaciji Agencije za mobilnost i programe EU, a temama je bila namijenjena početnicima odgojno-obrazovnih ustanova u području Etwinninga.

eTwinning nudi platformu za odgojno–obrazovne djelatnike koji rade u školama i dječjim vrtićima europskih država sudionica eTwinninga. Putem ove platforme članovi mogu komunicirati, surađivati, razvijati projekte, razmjenjivati znanja i iskustva te postati dijelom najzanimljivije obrazovne zajednice u Europi. eTwinning se uspješno integrirao u Erasmus+, program Europske unije u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta.

Budući da Osnovna škola Koprivnički Ivanec već nekoliko godina sudjeluje u Etwinning aktivnostima i projektima, više puta su aktivnosti koje su učitelji provodili, nagrađeni Nacionalnom i Europskom oznakom kvalitete Etwinning projekata, te je ove školske godine pokrenula novi Etwinning projekt “Upoznajmo druge kulture – Let’s meet other cultures”.

– Učiteljicama sudionicama je sudjelovanje bilo iznimno korisno, poučno i primjenjivo, što u radu na spomenutom projektu u kojem su uz OŠ Koprivnički Ivanec i partnerske škole iz Turske, Rumunjske i Italije, što u priprema za buduće izazove kroz prijavu projekata u Erasmus+ program – poručuju iz škole.

 

čitam...
Loading...