17.1 C
Koprivnica
Srijeda, 28. veljače 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
otkrila ga inspekcija

Ugostitelj Bojan (42) u popularnom gradskom kafiću muljao s isplatom plaća, a nije poštivao ni dnevni odmor konobarica, kažnjen je
U

Kažnjen je sa 796 eura, a društvo Periculum, u kojem je on bio odgovorna osoba, s 1592 eura

Ne propustite

Koprivnički ugostitelj Bojan (42), koji je ne tako davno po gradu imao desetak kafića pa neslavno propao, našao se i u problemu sa zakonom, jer konobaricama jednog od svojih objekata nije na vrijeme isplaćivao plaću, a nisu imale ni dnevni odmor u trajanju od 12 sati, koliko je propisano. Zbog svega toga kažnjen je na Općinskom sudu u Koprivnici.

Prekršajne prijave koštalo je mimoilaženje zakona u JC-u, jednom od popularnijih kafića u gradu, gdje je muljao u siječnju 2022. godine. Otkrio ga je inspekcijski nadzor, jer konobarici Leoni nije isplatio minimalnu plaću u zakonskom roku. Naime, plaća za listopad trebala je biti isplaćena do kraja studenog, a Leona je novac dobila dan kasnije, 1. prosinca. Također, nije joj uručen obračun dugovanja.

Kao što smo naveli, nije se poštivala ni satnica. S Leonom je u to vrijeme konobarila i Petra, a ni jedna ni druga nisu imale dovoljno dnevnog odmora.

– Leona je radila 3. studenog od 15 do 23 sata, a 4. studenog od 7 do 15 sati, potom je radila 9. studenog od 15 do 23 sata, a 10. studenog od 7. do 15 sati, te je radila 23. studenog od 15 do 23 sata, a zatim 24. studenog 2021. od 7 do 15 sati. Petra je, s druge strane, radila 2. prosinca od 15 do 23 sata te 3. prosinca od 7 do 15 sati te i njoj nije bio omogućen dnevni odmor od 12 sati neprekidno – zabilježeno je u inspekcijskom nadzoru, a navedeno u presudi.

Zbog svega toga, Bojan kao drugookrivljenik i prvookrivljeno društvo Periculum, u kojem je on bio odgovorna osoba, novčano su kažnjeni. Periculum je kažnjen ukupno s 1592 eura, a Bojan s dvostruko manjim iznosom, odnosno sa 796 eura. Također, po 30 eura paušalnog troška postupka moraju podmiriti i društvo i Bojan.

Ova presuda donesena u siječnju je nepravomoćna i okrivljenici su na nju imali pravo žalbe, a jesu li je iskoristili nije poznato.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Odlična prilika

Ministarstvo turizma i sporta objavilo pozive poticanja obrazovanja u ugostiteljstvu i turizmu te za sufinanciranje projekata udruga

Ministarstvo turizma i sporta objavilo je dva javna poziva. Prvi, Javni poziv poticanja obrazovanja u ugostiteljstvu i turizmu "STIPENDIJE" -...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×