21.8 C
Koprivnica
Nedjelja, 19. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Uključite se i sudjelujte u kreativnom natječaju „Moja županija bez korupcije“
U

Kako bi ukazala na potrebu i angažman cijele društvene zajednice u borbi protiv korupcije, Koprivničko-križevačka županija kroz Antikorupcijsko povjerenstvo kao savjetodavno tijelo Županijske skupštine provodi razne aktivnosti, a jedna od njih je i organizacija kreativnog natječaja „Moja županija bez korupcije“.

Ne propustite

Koprivničko-križevačka županija i ove će godine prigodno obilježiti Međunarodni dan borbe protiv korupcije koji se na svjetskoj razini obilježava se od 2003. godine kada je Opća skupština UN-a posebnom rezolucijom ukazala na problem korupcije i potrebu svakodnevne borbe protiv nje.

Kako bi ukazala na potrebu i angažman cijele društvene zajednice u borbi protiv korupcije, Koprivničko-križevačka županija kroz Antikorupcijsko povjerenstvo kao savjetodavno tijelo Županijske skupštine provodi razne aktivnosti, a jedna od njih je i organizacija kreativnog natječaja „Moja županija bez korupcije“ namijenjenog učenicima osnovnih i srednjih škola.

Povjerenstvo je prvo u Hrvatskoj osmislilo natječaj, a ove se godine raspisuje peti puta za redom s ciljem razvijanja svijesti kod mladih o važnosti uloge građana te osobne odgovornosti u stvaranju društva s nultom tolerancijom na korupciju. Učenici su pozvani izraditi likovne, literarne i video radove na temu svoje percepcije korupcije, a Povjerenstvo će odabrati najbolje radove po kategorijama i dobni skupinama. Za sve sudionike natječaja pripremljeni su i prigodni pokloni, a za prva tri mjesta po kategorijama su predviđene i novčane nagrade.

U natječaju se sudjeluje slanjem ispunjene prijavnice i rada uz prijavnicu u razdoblju od 1. listopada 2019. godine do 15. studenoga 2019. godine, a može se sudjelovati individualno ili u skupini do najviše pet autora. Učenici će biti podijeljeni u dvije skupine: u prvoj skupini mogu sudjelovati učenici osnovne škole od prvog do osmog razreda, a u drugoj skupini učenici srednje škole.

Detaljnije propozicije natječaja možete preuzeti na službenim internetskim stranicama Koprivničko-križevačke županije, a na Vama je da se uključite i pokažete svoju kreativnost.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

4. NL BJ-KC-VT

Borac uništio Čazmu s nadrealnih 11:0, Ferdinandovac izgubio pred svojim navijačima

Nakon što je jučer Tehničar iz Cvetkovca i matematički osigurao naslov prvaka 4. Nogometne lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica, danas su preostale...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×